Prajitura cu prune si scortisoara


Inca se mai gasesc prune, asa ca va sfatuiesc sa incercati sa preparati aceasta prajitura, care este tot atat de buna, pe cat de simplu se face.

Ingrediente:
– 1 kg prune
– 4 oua
– 250 g zahar
– 5 linguri ulei
– 300 g faina
– 150 g iaurt
– 2 plicuri zahar vanilat
– scortisoara
– coaja de lamaie
– 2 lingurite praf de copt stins in zeama de lamaie


Mod de preparare:
Se spala prunele, se desfac de samburi si se taie in sferturi (intra ceva mai mult de 1/2 de kg). Se lasa deoparte pana pregatim aluatul.
Se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spuma.
Se adauga uleiul, faina, iaurtul, coaja de lamaie, vanilia si praful de copt. Se amesteca pana se omogenizeaza.
In tava mare a aragazului, unsa si tapetata cu faina se toarna aluatul (de consistenta smantanei) si deasupra se pun prunele una langa alta. Se presara scortisoara si se da la cuptorul incins pentru 40 minute la foc potrivit.
Dupa ce se raceste se pudreaza prajitura cu zahar.


1 comentariu la “Prajitura cu prune si scortisoara”

  1. Nu, genul asta de prajitura nu-mi place! este prea mult aluat crescut in raport cu fructele si in plus aduce la gust cu pandispanul! nu e genul meu de prajitura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.