Categorii
Intrebari de la cititori

Proiectul casei si dirigintele de santier

Intrebari de la Maricuta, pe adresa redactiei


Buna seara,

am cateva intrebari in ceea ce priveste constructia unei case:

m-am gandit sa o construiesc in regie proprie si sa angajez un diriginte de santier care sa urmareasca fazele de construire si sa intocmeasca toate actele necesare (carte tehnica a constructiei etc). Am contactat un diriginte de santier care a fost de acord sa colaboreze cu mine si mi-a cerut sa-l contactez odata ce am obtinut autorizatia de constructie si proiectul de executie. Credeti ca este o solutie buna? Mentionez ca casa se va construi la Sacel in judetul Maramures si am gasit doar un diriginte de santier autorizat. Nume si adresa e-mail/tel ar fii bienvenit de la partea tuturor care au colaborat cu diriginte de santier pe durata constructiei unei case.

A doua intrebare priveste proiectul: la maramures, proiectul este realizat de un inginer proiectant pe care constructorul mi l-a recomandat. Credeti ca acest tip de proiect este conform legii? Acest lucru imi va permite sa economisesc bani deoarece pretul proiectului intocmit de arhitect este mult mai ridicat decat cel al proiectantului.

Ultima intrebare (pentru aceasta seara): o casa pe doua etaje costa egal cu o casa cu etaj+mansarda? Constructorul imi sugereaza o casa cu doua etaje, eu am dorit una cu mansarda (am crezut ca este mai ieftina). Este exact acest lucru?

Pun aceste intrebari deoarece am zero experinta in domeniu.

Va multumesc pentru raspunsuri.

O seara buna

Intrebari de la Maricuta, pe adresa redactiei

Un răspuns la “Proiectul casei si dirigintele de santier”

Bine ar fi sa va faceti timp sa treceti des pe la constructie pe timpul lucrarilor. Oricum este bine ca aveti un diriginte de santier.

Proiectul casei este bine sa fie facut complet. este foarte important sa aveti un proiect complet, pentru a putea stii ca pasii lucrarii se fac corect

o casa cu mansarda ar trebui sa fie mai ieftina decat una cu etaj complet. se aduna materiale de constructie in plus, tencuieli in plus etc etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *