Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Tocanita de pui cu rosii si ardei


tocanita de pui cu mamaliguta




Am facut azi o tocanita de pui cu mamaliguta. A fost foarte apreciata in casa, asa ca va dau reteta, care de altfel e foarte simpla.


Ingrediente:
– 1 kg carne de pui (aproximativ, eu am avut 7 pulpite superioare)
– 5-6 cepe
– 3 ardei grasi rosii (eu am pus 3 gogosari, sunt mai dulci si mai carnosi)
– 1 morcov
– cateva rosii (eu am pus 1 borcan de 800 g de zarzavat cu rosii si ardei)
– 5-6 catei de usturoi
– 1 legatura de patrunjel si una de marar
– sare
– piper (optional)

Mod de preparare:
Am spalat carnea si am lasat-o cu putina sare 10-15 minute.
Intr-o cratita am prajit-o usor in putin ulei, dupa care am scos-o pe o farfurie.
In uleiul ramas am pus ceapa taiata solzisori, am amestecat continuu pana a devenit transparenta, apoi am adaugat gogosarii taiati feliute, si morcovul dat pe razatoarea mare. Le-am lasat la foc mic 15-20 minute, amestecand din timp in timp, dupa care am adaugat carnea si am pus apa numai cat sa le acopere. Am lasat la fiert cu capac, pana a fost carnea aproape gata.
Am adaugat un borcan de zarzavat pentru ciorbe sau tocanite, cu rosii si ardei, cateii de usturoi taiati feliute, am potrivit de sare si piper si am dat la cuptorul incins pentru 10 minute. Cand am scos cratita din cuptor am pus verdeata tocata marunt. Tocanita e foarte buna servita cu mamaliguta fierbinte.





Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii