Categorii
Utile

Balcoane de moda veche. Prin Bucuresti

terasa din lemn, matei voievod

Orasul. Precum un bunicut cu palarie, baston si un zambet nostalgic, inima lui inca pastreaza mii de povesti, adunate unele peste altele, intocmai ca niste carti vechi indesate intr-un cufar.


Fiecare cladire detine un secret, mai mic sau mai mare; pe unele poti incerca sa le ghicesti, judecad dupa vechimea zidurilor, dupa stilul arhitectonic, dupa starea in care se afla (grava, avansata sau exagerata, de degradare).

Dar sa facem o plimbare prin centrul vechi al Bucurestiului (am spus tot centrul vechi, deci nu ne vom rezuma doar la zona „Lipscaniului”) sa gasim particularitati ale acestor cladiri minunate, prin fata carora au defilat toate capetele incoronate ale istoriei noastre. Astazi ne vom uita la balcoanele de epoca, ale unor case impunatoare, rod al geniilor noastre in materie de arhitectura.

Ornate cu capete de lei sau simple, din lemn, din piatra sau din fier forjat, la vedere sau ascunse printre flori, este aproape imposibil ca balcoanele sa nu iti smulga un zambet. Pentru inima orasului. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *