Categorii
Utile Viata la tara

Casuta ta de la tara… din mijlocul orasului

Cine nu si-a imaginat macar o singura data cum ar arata casuta de la tara, cea din povestile bunicilor, a parintilor sau poate doar auzita in basme? Cea inconjurata de visini, cu un singur cat si cu gard din stravele uscate? Cea care da in ulita prafuita dar strasnic pazita de un dulau flocos? Sau, cel putin asa mi-am imaginat-o eu.


Multi dintre noi insa, traiesc dincoace de pragul imaginatiei, intr-o realitate asfaltata si plina de compromisuri. Cum ar putea un orasean, bine ancorat in viata citadina sa locuiasca intr-o casuta taraneasca, fara a renunta la niciun detaliu minutios desenat de propria imaginatie si fara a parcurge 100 de km de cateva ori pe zi, de la serviciu pana acasa?
Locuiesc de 21 ani in Bucuresti si marturisesc ca a ajuns sa imi fie drag sa il descopar. Asa am aflat ca exista zone in oras rupte parca de relitatea pe care i-o impune numele. Da, ai putea sa iti construiesti o casa taraneasca chiar si intr-un oras precum Bucurestiul, fara a i se pierde din farmecul specific.

Sa dau niste exemple de casute despre care nimeni nu ar ghici vreodata ca cineva le-a construit in Bucuresti. E drept, unele au chiar mai mult de 100 de ani, dar asta nu inseamna ca nu mai este loc si de casuta ta. Totul este sa aiba prispa din prichici si sa fie plina de nepoti… intr-un final fericit de poveste.

Un răspuns la “Casuta ta de la tara… din mijlocul orasului”

Eu nu imi pot inchipui casa de la tara fara prispa, poate fiindca asa o avea bunica mea. Avea o casa micuta, cu 2 camere, iar prispa era cu pamant pe jos, cu balustrada ca un gardut din lemn. Urcam pe prispa pe o scara cu 3 trepte tot din lemn. Din pacate casa aceea nu mai exista… Si noi avem niste prieteni care si-au facut o casuta minunata in oras, din pacate au avut teren putin si toata frumusetea casei e distrusa de blocurile care o inconjoara si mai e si zgomotul si mai ales aerul pe care il respiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *