Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Constructii din caramida rosie (I): Moara lui Assan


fatada2
Mereu mi s-au parut extrem de chic constructiile din caramida rosie: old fashion, elegante, vechi dar actuale, misterioase. Acest material, are o utilitate atat in constructii cat si in decor. Astfel ca exista mai multe tipuri de caramida, cum ar fi caramida arsa plina pentru zidarie, sau caramida aparenta veche, pentru decor.


In Bucuresti, cladirile construite din caramida rosie, in general, isi poarta cu mandrie coronita centenarului; astfel ca multe sunt incadrate in patrimoniu, fiind monumente istorice. Altele nu. Dar majoritatea, din pacate, se afla intr-o stare avansata de degradare.

Cel mai celebru astfel de exemplu este Moara lui Assan, o constructie superba, datand de la mijlocul secolului 19; este prima moara cu aburi din Romania. A fost abandonata, incendiata, partial demolata, furata cu „bucata”… de caramida, lasata in paragina si, desigur, mereu vanata pentru pozitia sa, in vederea demolarii si ridicarii unei fabuloase cladiri de birouri, nou-noute.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii