Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Descurca-te singur

Decoratiuni noi din lucruri vechi

vaza decorata

Un vas de lut care s-a crapat? O fasie de dantela descusuta de la un vechi stergar? Un snur sau o bucata de sfoara de la o traista? O stropitoare gaurita? Sau poate un cosulet vechi din rachita, devenit mult prea fragil sa mai poarte vreo povara. Despre orice ar fi vorba, vechiturile sunt obiecte care apar cu o regularitate inevitabila in jurul nostru. Ramane sa decizi si ce vei face cu ele.


Presupunand ca dintre cele doua variante – sa le arunci sau sa le pastrezi – ai optat pentru a doua dintre ele, in ceea ce priveste vechiturile ideal ar fi ca mai apoi sa le gasesti un loc undeva in fata casei, si nu prin pod. Asta presupune o munca de reconditionare sau transformare, din ceva ce a fost odata util, intr-un simplu obiect de decor. Insa, rezultatele ar putea fi peste masura asteptarilor.

Decoratiuni interioare sau exterioare

Cele mai obisnuite vechituri transformate in decoratiuni sunt oalele, farfuriile, ulcelele, paharele, franghiile, chiar damigene de mici dimensiuni, care dintr-un motiv sau altul, au devenit acum inutilizabile; materialele preferate sunt lutul, rachita, textilele, paiele sau lemnul, deoarece pot fi remodelate usor.
Obiectele din paie care s-au destramat, precum cosuletele, pot fi impletite din nou, intr-un nou model.
Farfuriile sau ulcelele vechi, de obicei, se atarna sau se folosesc ca suporturi ori ghivece.
Bucati din materiale textile brodate pot fi aplicate foarte bine ca parti decorative peste alte obiecte.
Obiectele din metal, pot fi pictate ori vopsite pentru a capata un ton vesel sau pentru a intregi un context. Atentie insa la manipularea tablei, care adesea este ruginita.

Chiar si o portiune dintr-un gard vechi poate fi pastrata, daca strajuieste intr-un chip minunat o tufa de trandafiri.

Dupa toata aceasta munca bazata pe creativitatea proprie, nu mai ramane decat sa le gasesti un locsor potrivit in jurul, langa, pe, sau chiar deasupra casei tale. Printre muscate. 🙂

Iata si cateva idei de decoratiuni concrete in imaginile de mai jos.

Un răspuns la “Decoratiuni noi din lucruri vechi”

Mie mi se pare ca decoratiunile astea facute din obiecte vechi dau un farmec aparte unei case, dar mai mult decat asta, ne dezvaluie sufletul proprietarilor casei. Cine face lucruri frumoase din obiecte vechi pe care altii le-ar arunca fara sa stea pe ganduri, are un suflet tare frumos si bun, cu mare drag pentru casa si pentru tot si toti care fac parte din ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *