Categorii
Editorial

Drumul spre casa

drumul spre casaAi calculat vreodata, macar din curiozitate, cat timp din viata petreci in masina, pe drumul casa-serviciu si inapoi? Cand traiam in Bucuresti faceam 50 de minute de acasa pana la job. Pentru ca ma si intorceam… rezultau aproximativ 100 de minute pe zi. Asadar, intr-un an, petreceam vreo 400 de ore in masina, iar eu am stat 12 ani in Bucuresti. Facand o medie, este clar ca aproape 5000 de ore mi le-am petrecut pe drumul casa-job si retur.

Sigur, nu avem ce face in majoritatea cazurilor, insa daca apare aceasta posibilitate (va spuneam si in articolul Vreau teren de casa. Cum aleg zona?) atunci alegerea locului de casa va fi legata macar intr-o mica masura si de distanta si drumul pana acasa.

In inregistrarea video de mai jos (a carei calitate lasa de dorit) poti vedea o mica parte din drumul pe care il fac zilnic sau aproape zilnic, de acasa pana in Pitesti. 20-25 de minute de mers cu masina numai prin padure. Fara semafoare, fara claxoane, fara aglomeratie.

Cand ajung in oras, situatia se schimba de la primul semafor, cand cel din spate considera ca cele doua secunde de verde imi erau de ajuns sa demarez cu scartait de roti. Ca doar, in oras, toti trebuie sa ne grabim si sa fim stresati, nu-i asa?

Un răspuns la “Drumul spre casa”

eu fac de acasa pana la serv cam 50 de minute. daca plec cu 10 min mai tarziu, fac chiar 1 ora si 5, si 10, pe un drum infernal. daca as avea de parcurs drumul tau – casa-serv, mi s-ar parea ca ma indrept spre casa de vacanta, casa pe care n-o am, din pacate 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *