Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Jucarii handmade. Casuta si copacul. Decoratiuni interioare

casuta cu copacel

Daca ploua afara si e frig, bani de numarat ai prea putini si copii deja prea multi, ar mai fi cateva lucruri de facut, ca sa nu te adoarma plictiseala.
Sa le spunem decoratiuni, daca le poti gasi un loc undeva prin casa, sau jucarele daca cel mai bine se vor potrivi in camera copiilor. Un exemplu ar fi copacelul din imaginile de mai jos. Nu este greu de facut, nici foarte migalos, mai ales cand mai dispui si de cateva ajutoare, cu degetele de cativa centimetri. 🙂


De ce ai nevoie? De carton, materiale colorate, ate colorate, lipici, ac si ata de cusut, betisoare.

Mai intai facem dintr-o bucata dreptunghiulara de carton, platforma (1) pe care va sta copacelul; o imbracam apoi in material verde, daca vrem sa intruchipam iarba, maro daca vrem sa „stea” pe pamant, sau chiar inflorat daca il dorim intr-o poienita plina de flori. Tot din bucatele de carton taiem si stravelele (2) pentru gardut, pe care le imbracam de asemenea in ceva textil (3).

Urmeaza copacelul: pentru coroana (4) facem dintr-un material o pernuta de forma atipica, pe care o umplem apoi cu vata. Trunchiul (5) se poate realiza foarte usor dintr-un creion peste care infasuram o ata groasa, dintr-un ghem maro. Coasem apoi coroana de trunchi si… inca nu este chiar gata (6): copacul ar mai avea nevoie si de niste crengi, din betisoare si niste mere, de exemplu. Pentru crengute putem folosi scobitori, bucatele de furnir, paie sau chiar crengute de afara; eu am scos cateva betisoare din niste jaluzele de bambus, pe care le-am cusut de coroana (7). Nu a mai ramas decat sa lipim crengile si merele in copac (8).

Cum mi-a placut destul de mult ideea realizarii tulpinei din ata infasurata, m-am gandit sa fac si o floricica prin aceeasi metoda: coronita este simpla, decupata dintr-un material, iar tuplinita este ata infasurata pe niste betisoare. (9)

La final, prindem toate elementele de platforma, prin coasere. Si gata mica jucarie (10)!
Si daca tot v-a prins joaca, puteti continua cu realizarea unui intreg ansamblu, numai bun de un teatru de papusi. Eu una, m-m oprit insa dupa ce am facut si o casuta, dupa aceeasi metoda a imbracatului cartoanelor in material textil de diferite culori (11).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *