Somon cu legume la cuptor


Se stie cat este de sanatos pestele in alimentatia noastra.
Despre somon am sa va spun ca este sarac in calorii, deci nu ingrasa, insa este bogat in proteine, dar mai cu seama in acizi grasi omega 3, care sunt antiinflamatorii si au un rol deosebit de important in pastrarea sanatatii inimii.

Si acum iata reteta de somon cu legume la cuptor, un preparat simplu, sanatos si delicios.

Ingrediente pentru 4 portii:
– 4 rondele de somon
– 3 cartofi mari fierti in coaja (aprox. 500 g)
– 1 ceasca suc de rosii (sau pasta de tomate dizolvata cu apa)
– 1 ceapa taiata solzisori fini
– jumatate de pachet de legume congelate (gen amestec mexican)
– sare, piper, cimbru, foi de dafin
– 1 pahar de vin alb (optional)
– 1 lamaie taiata felii subtiri


Mod de preparare:
Ungem o tava cu ulei de masline peste care asezam 3-4 foi de dafin, cartofii taiati rondele, solzisorii de ceapa, amestecul de legume, sucul de rosii si vinul.

Deasupra punem rondelele de somon presarate in prealabil cu sare si piper.

Ornam cu feliile de lamaie, presaram putin cimbru si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.

De 2-3 ori in acest timp stropim somonul cu sosul din tava.

Se serveste cald stropit cu suc de lamaie si cu un pahar de vin alb.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.