Categorii
Utile

Storcatorul de fructe si legume

suc de fructe

Storcatorul de fructe si legume este unul dintre obiectele electrocasnice care nu ar trebui sa ne lipseasca din casa. Spun asta, deoarece un pahar de suc preparat din fructe si legume proaspete este benefic sanatatii prin aportul de vitamine si minerale pe care il aduce organismului si zilnic ar trebui sa beneficiem de el.


Pentru a obtine un pahar de suc este necesara o cantitate de aproximativ 500 grame de fructe, de aceea storcatorul este aparatul ideal care ne va usura treaba.
Putem prepara suc de fructe simplu sau combinat din mere, portocale, rodii, kiwi, grapefruits si multe alte fructe de sezon, la care putem adauga morcov, telina, rosii etc.

Fructele si legumele ar trebui sa fie proaspete, bine coapte si sanatoase. Cu cat vor fi mai variate fructele si legumele folosite cu atat sucurile vor mai hranitoare si cu continut ridicat de aminoacizi, minerale, enzime, vitamine si zaharuri.
In functie de aparatul pe care il avem vom taia fructele si legumele spalate, astfel incat sa incapa pe orificiul de alimentare. Acestea vor fi centrifugate, parte din pulpa, cojile, semintele, vor fi separate intr-un recipient, iar sucul va fi colectat in paharul special al storcatorului.

Resturile ramase sunt numai bune de depozitat in recipientele speciale pentru prepararea compostului.

Storcatoarele cu centrifuga sunt mai puternice si capabile sa obtina suc din fructe si legume mai tari (ex. morcovul) si intr-un timp foarte scurt.
Storcatorul de fructe si legume m-a ajutat la prepararea sucului de rosii. Am separat semintele de pulpa de rosii simplu si rapid.

Paharul din imagine contine suc de rodie combinata cu mar. Rodia este un fruct medicament, foarte bogat in antioxidanti, vitaminele C, A, E, are efecte pozitive in stoparea imbatranirii si ajuta organismul in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima. Este benefica in dieta gravidelor pentru buna dezvoltare a creierului fatului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *