Categorii
Gradina

Tocmai a cazut toamna, sa o greblam

frunze

Fie ca iti place ca gradina si curtea ta sa arate mereu ingrijit si sa te bucuri de fiecare firicel verde de iarba, fie ca esti genul de romantic caruia plimbarile printre frunzele cazute iti induc o stare speciala de relaxare, la un moment dat, frunzele uscate tot vor trebui adunate.


Greblarea frunzelor, toamna, se face in scopul pregatirii solului pentru iernat. Indepartarea frunzelor si a plantelor uscate, cat si tunderea gazonului, vor face ca iarba sa creasca mai puternica si mai sanatoasa, primavara urmatoare.

Varietatea modelelor de greble si unelte pentru curatarea terenului, oferita de magazinele de specialitate, nu iti mai iarta nicio scuza pentru ca greblatul curtii si gradinii sa nu reprezinte o munca usoara si relaxanta. Exista greble din lemn sau din fier, cu dintii reglabili sau ficsi, altele au cozi reglabile sau nealunecoase, astfel incat sa poti alege exact ce ai nevoie, in functie de cantitatea frunzelor cazute, de marime sau de nivelul lor de degradare.

Iar daca totusi nu ai gasit nicaieri nimic care sa se potriveasca cu casuta ta in stil rustic, bunicii sigur au sa iti imprumute o grebluta veche, ruginita, de care poate te leaga multe amintiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *