Tort de mere

Tortul de mere este un desert usor de facut, ieftin, mere se gasesc din plin, racoritor si usor digerabil. Merele, consumate zilnic, ne regleaza colesterolul, glicemia, tensiunea arteriala, ne protejeaza inima si vasele de sange. Se spune ca un mar consumat pe zi alunga doctorul din casa.


Ingrediente:
– 7-8 mere mari
– 3-4 linguri de zahar
– nuci, fructe din gem (optional)
– vanilie, scortisoara
– 200 g frisca
Pentru blat:
– 3 oua
– 3 linguri de faina
– 3 linguri de zahar

Cantitatile sunt pentru o cratita de 3 kg

Mod de preparare:
In cratita in care va fi copt tortul pun 3-4 linguri de zahar pe care il tin pe foc pana se topeste si devine maroniu deschis. Asez in cratita merele curatate de coaja si de cotorul din mijloc (exista un dispozitiv de bucatarie special pentru asa ceva, daca nu il ai le poti taia in jumatati).
Umplu golul lasat de cotoarele merelor cu miez de nuca si eventual cu visine sau alte fructe din gem. Presar vanilie si scortisoara pe deasupra si pun si cateva cubulete de unt.
Dau la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele.

Blatul:
Mixez cele trei albusuri spuma, adaug galbenusurile si zaharul si mixez in continuare, iar la sfarsit adaug faina.
Torn amestecul obtinut peste mere si mai las la copt aproximativ 30 minute pana se coace si blatul. Il rastorn pe un platou, dupa care urmeaza cel mai greu lucru, pentru mine :), ornarea. Eu ornez tortul cu mere cu frisca, fructe, ciocolata rasa etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.