Categorii
Gradina

Trompeta ingerilor, arbust ornamental

Trompeta ingerilor, floare de gradina

Trompeta ingerilor (Brugmansia aurea), este un arbust ornamental, peren, ce atinge o inaltime de 1,5 m, originar din zona tropicala, Brazilia, Ecuador, semilemnos, cu frunze mari, ovale si cu flori deosebit de frumoase, in forma de trompeta, parfumate, colorate in nuante de galben si portocaliu, pana la roscat. Are o perioada lunga de inflorire, de primavara pana toamna.
Este o planta deosebit de decorativa pentru terasa casei. Din pacate nu rezista perioadelor de inghet din timpul iernii, dar vara se simte excelent in gradina, in plin soare.


Conditii de mediu
Se va dezvolta bine intr-un sol format din pamant de gradina, la care se vor adauga parti egale de turba, nisip si mranita. Temperaturile optime la care rezista planta sunt cuprinse intre 5 si 25 grade.
Iubeste mult soarele. Va inflori abundent daca va avea soare pe tot timpul zilei.

Inmultire
Trompeta ingerilor se inmulteste prin butasi, primavara, inainte de inflorire. Vom planta butasii direct in pamant. Pentru a-i preoteja de curentii de aer si pentru a le asigura caldura necesara, vom acoperi butasii cu folie de aluminiu. E posibil sa avem surpriza de a obtine plante cu flori diferit colorate fata de floarea mama, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

Trompeta ingerilor, floare

Ingrijire
Esential este ca Trompeta ingerilor are nevoie de mult soare, numai asa va inflori din abundenta.

O vom uda o data pe saptamana in timpul verii si de doua ori pe luna in timpul iernii. Vom folosi apa la temperatura camerei, pastrata 1-2 zile in sticle neastupate.

Vom folosi un ingrasamant lichid pentru plante cu flori, dar numai in perioada de vegetatie.

In fiecare primavara, inainte de inflorire ii vom schimba ghiveciul si ii vom reimprospata pamantul.

Atentie! Pe cat este de frumoasa pe atat este de toxica! Ne vom spala mainile dupa ce vom lua contact cu planta si vom avea grija sa nu aiba copiii acces la ea.

3 răspunsuri la “Trompeta ingerilor, arbust ornamental”

Si nu prea am gasit asa ceva pe strada la florari, de si am auzit ceva frumos despre o planta asemanatoare dar ma rog in fine, cred ca este foarte scumpa.

De ce le cade frunza și rămîn doar trei frunzulițe cînd iese a patra ultima de jos cade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *