Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Decoratiuni interioare: traista maramureseana

traista

Nu o data te-a inspirat motivul in dungi a faimoasei traistute, in stil maramuresean; de mai multe ori te-a facut sa zambesti vazand multiplele functionalitati pe care oamenii i-o pot da, aceleiasi traisti sugubete. Si, probabil, ori de cate ori ai vazut-o, ti-ai dorit una.


Multi dintre noi, cel putin o data, am reusit sa si intram in posesia unui astfel de obiect, drag si reprezentativ nu doar pentru o anumita zona a tarii, ci pentru intreaga noastra zestre culturala.

Fie ca este alba cu negru, sau rosie cu alb, simpla sau impodobita cu diverse margele sau paiete, clasica traistuta poate fi folosita foarte bine atat in scopuri pur decorative, cat si in unele practice. O vedem adesea purtata pe scena, de interpretii de muzica populara, gatiti pentru astfel de evenimente, sau o putem vedea pe strada, in loc de poseta. Timpul nu ii poate fura din farmecul ei tineresc si original.

La fel de bine, traista poate sta si cocotata pe o barna, umpluta cu gheme, agatata intr-un cui, asezata pe un pervaz sau in alte locuri unde ar intregi un decor in stil traditional. Am spus deja: ea poate face orice, e magica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *