Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare Viata la tara

Stilul traditional de design interior, chiar in casa ta

fotografii cu case taranesti

Stilul traditional pare a prinde iarasi viata, chiar si in casele construite in oras, printre cladiri de birouri, vile pompoase si betoane monotone. De fapt, exteriorul unei case uneori tradeaza cel mai putin ideile traditionaliste de design interior, deoarece nu trebuie sa construiesti neaparat o casa din chirpici pentru a putea respira in interior mirosul de lana toarsa.


In scopul redescoperirii unui interior care sa aduca a bojdeuca lui Creanga, stilul traditional poate fi usor recompus din diverse obiecte, dar care, intr-un fel sau altul, s-au nascut la tara, in mainile taranilor. Mai concret, putem achizitiona cam toate obiectele trebuinciose unei gospodarii direct de la mesterii olari, tamplari, tesatori. Oalele, cergile, lenjeriile de pat brodate, panza tesuta in casa toate sunt obiecte usor de gasit pe la targurile cu specific traditional (targuri de paine, targuri de bucate), sau chiar direct de la sursa, in cazul in care cunoastem mesteri care vand astfel de obiecte.

Mai ramane doar sa le gasim un locsor potrivit in casa si… sa le si folosim! Perdelutele brodate, cergile acoperind patul, chiselita aflata undeva langa horn, stergare atarnate pe pereti, siragul de ardei pusi la uscat si mirosul de mamaliga fierbinte sunt ingredientele perfecte pentru a va convinge sa adoptati un astfel de stil. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *