Categorii
Retete culinare

Susanele, prajiturele rafinate cu nuca si susan

susanele cu visine

Nu imi lipsesc de pe masa de Craciun sau de Revelion. Susanelele sunt prajiturele cu nuca si susan ornate cu boabe de visine din gem. Sunt delicioase si se preteaza excelent la o sueta cu prietenii.


Ingrediente:
– 2 oua
– 250 g zahar
– nuca macinata, 15-16 linguri cu varf
– pesmet alb, 6-7 linguri
– 100 g seminte de susan
– vanilie, esenta de rom

Mod de preparare:
Mixam cele 2 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si obtinem o pasta pufoasa. Adaugam nuca si apoi pesmetul, amestecand cu lingura. Adaugam si vanilia si esenta de rom, dupa gust. Trebuie sa obtinem o pasta nu prea tare, dar din care sa putem face perisoare. Daca e nevoie mai adaugam putin pesmet.
Ungem tava cu ulei si o presaram cu putina faina. Facem perisoare cu mana umeda, mai mici decat o nuca, le tavalim prin pesmet si le aliniem in tava, cu spatii intre ele, deoarece mai cresc la copt. In mijlocul fiecareia facem o gropita cu degetul. Le coacem in cuptorul incins, la foc mic; se coc repede, 15-20 minute.
Dupa ce s-au copt le ornam cu visine din gem sau dulceata. Sunt foarte bune si dupa cateva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *