Categorii
Stiri

Prima Casa 4, vesti bune pentru anul 2012

Casa Dex Stiri

Aflam de la reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) ca programul Prima casa 4 se va derula si pe parcursul anului 2012, in conditiile in care bancile mai au la dispozitie fonduri de aproximativ 1 miliard de euro pentru aceste credite, iar statul, care participa in mod egal la garantare mai dispune de circa 500.000 de euro, fonduri neutilizate.


Marile avantaje ale creditelor luate prin programul Prima Casa sunt avansul mic (5 procente din valoarea casei) si dobanzile cele mai mici de pe piata.

De la intrarea in vigoare a noului regulament al BNR apare totusi un obstacol in calea celor care nu au suma necesara pentru achitarea avansului si vor sa faca un credit de nevoi personale in valuta pentru aceasta suma.
Noile norme ale regulamentului BNR necesita garantii pentru creditul de nevoi personale in valuta. Obstacolul poate fi depasit prin obtinerea unui credit de nevoi personale in lei, negarantat si pe o durata maxima de 5 ani.

Valorile maxime care se acorda pentru achizitionarea de locuinte prin programul Prima Casa sunt: 57000 euro pentru apartamentele vechi, 66500 euro pentru apartamentele noi si 71250 euro pentru constructia unei case.

Dupa cum se stie, cei care pot beneficia de credite prin programul Prima Casa sunt cei care se afla la achizitionarea primei locuinte si nu au voie sa o vanda in urmatorii 5 ani dupa achizitionare.
Programul Prima Casa 4 a adus in plus o facilitate pentru cei care au o locuinta mai mica de 50 mp si vor sa o schimbe cu o locuinta mai mare.

Bancile cu cele mai bogate fonduri pentru creditare in programul Prima Casa sunt: Banca Comerciala Romana, Alpha Bank, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, Millenium Bank, Banca Transilvania si CEC Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *