Categorii
Descurca-te singur Gradina Video

Constructia unui cuptor pe lemne, de gradina, pas cu pas (video)

cuptor pe lemneVremea calda ne scoate in gradina, iar gatitul in aer liber, la un cuptor cu lemne, face deliciul reuniunilor cu prietenii.

Gustul inegalabil al mancarii facute la foc de lemne, m-a facut sa ma gandesc la constructia unuia.
Si pentru ca ma bate gandul sa ma apuc de el vara asta, va prezint pas cu pas, constructia unui cuptor de gradina pe lemne.

Pe scurt, pasii pentru constructia cuptorului din imaginile de mai jos:

– In primul rand se toarna o mica fundatie (o placa de beton pe suprafata pe care va fi cuptorul). Pentru aceasta, se face cofrajul, se aseaza fierul (PC, OB), dupa care se toarna betonul.

– Dupa ce placa de beton este gata, se ridica peretii cuptorului din caramida, boltari sau BCA (soclul pe care va sta cuptorul propriuzis si blatul). Peretii vor fi apoi tencuiti.

– Cuptorul este indicat sa fie construit din samota (vezi ce este samota) sau din caramida mica. Vezi in imaginile de mai jos pasii pentru ridicarea acestuia.

Cuptorul de gradina pe lemne ne ofera, pe langa gustul autentic al mancarii traditionale si un element de decoratiune al gradinii, cu un farmec aparte.

7 răspunsuri la “Constructia unui cuptor pe lemne, de gradina, pas cu pas (video)”

construiesc cuptoare traditionale de paine si pizza,gratare de gradina ,seminee cu focar deschis…lucrarile mele pe valenttin.sunphoto.ro.0748816033

Foarte interesant acest tutorial, felicitari autorului ! 🙂

Am de gand sa imi fac si un cuptor de gradina la anul si chiar aveam nevoie de niste informatii si surse de inspiratie, se pare ca aici le-am gasit pe ambele…!
Referitor la usa ideala pentru cuptorul din gradina, cred ca e o alegere dificila uneori, depinde si de gusturi, insa eu zic ca trebuie analizate bine toate variantele pentru a gasinusa cea mai potrivita 🙂
Cautand ace usa, am gasit acest link, inca mai dureaza pana ma hotarasc in privinta modelului, dar am suficient timp pana la anul:)
Linkul este acesta, usicuptor.ro/usicuptor-ro/eshop/1-1-Usi-cuptor-gradina – sper sa va fie folositor !

Cele Bune !

P.S. Acesta este mesajul reeditat, nu doresc sa fac spam publicand acelasi comentariu de doua ori 🙂

Bună Ziua. am o întrebare , vreau să construiesc un cuptor pentru pâine, pizza rotund îmi puteți spune dimensiunile interioare a unui cuptor Lungine, Lățime și înălține și mărimea ușii… aș dori să îl fac umpic mai mare vă multumesc frumos. specific îl construiesc singur deoarece nu sunt în romania și nu vine nimenii în germania din cauza pandemiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *