Categorii
Gradina

Lucrari de primavara in gradina de langa casa

natura verde

A trecut iarna, s-a topit zapada si gradina casei noastre, locul nostru minunat de relaxare de asta vara, arata cam deprimant. Natura va reinvia, acum, o data cu venirea primaverii, dar si noi trebuie sa ajutam gradina sa redevina paradisul pierdut pe timpul iernii.
Casa noastra va arata mult mai bine cu o gradina ingrijita in jurul ei.


Printre primele lucrari pe care ar trebui sa le facem pentru a readuce frumusetea gradinii este sa curatam tot ce este uscat: flori uscate ramase din anul trecut, de exemplu florile uscate de liliac, crengile uscate ale arbustilor ornamentali sau ale pomilor fructiferi.
Grija la pomii fructiferi; taierea se face foarte timpuriu pentru a lasa timp pentru refacere si inflorire.
Toti ceilalti arbori sau arbusti ornamentali: forsythia, liliac, hibiscus, glicina etc. pot fi taiati pentru curatare sau formare de coroane.

Solul a avut de suferit de pe urma iernii, s-a tasat, deci va trebui afanat, sapat, maruntit si eventual ingrasat.

Vom avea grija sa ne asiguram din timp si sa ne pregatim sursele de apa si sistemele de irigare si udare: aspersoare, filtre.

Gazonul va fi tuns scurt, greblat, examinat si unde sunt spatii neacoperite vom insamanta din nou, vom proteja semintele cu un strat de nisip si vom uda zilnic pana cand iarba va rasari.

Daca avem vita de vie o vom curata de coardele uscate cu o foarfeca bine ascutita pentru a nu-i produce rani.

Ai grija, daca ai plantat flori in toamna trecuta, pentru ca majoritatea florilor de primavara se planteaza toamna: lalele, zambile, narcise, sa nu le ranesti radacinile.

Daca vrem o mica gradina de legume e bine sa incepem cu culturi simplu de intretinut, care nu necesita proceduri complicate: ceapa, usturoi, ridichii, salata verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *