Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare Video

Trendurile anului 2012 in designul si amenajarea bucatariilor

model bucatarie


Bucataria are un rol central in amenajarea unei case, poate chiar cel mai important, fiind spatiul de comun interes al membrilor familei, inima unei case.

Trendul de amenajare si de design interior al anului 2012 acorda o importanta sporita spatiului de gatit si de luat masa, de multe ori concentrat in acelasi loc, bucataria.

Spre deosebire de celelalte spatii ale unei case, bucataria este cea care are parte cel mai rapid de modificari sau de upgradari si careia i se acorda o atentie sporita prin nevoia de utilare si de utilitate. Bugetul unei bucatarii se poate usor diviza in cel acordat mobilarii  si in  cel pentru  utilarea cu aparatura electrocasnica.

Specialistii in domeniu, printre care cei mai importanti, Color Association of United States,  Appliance  Manufactors Association,  Pantone etc. au stabilit ca si pentru anul 2012, otelul inoxidabil, inoxul si in general materialele metalice raman de baza in utilarea si decorarea unei bucatarii. Electrocasnicele au un dublu rol – de utilitate si de design, facand diferentierea in stilurile de amenajare abordate.

Mobilierul de bucatarie poate pastra atat linia clasica, prin materialele si culorile folosite: lemn sau culori lemnoase, marouri, bejuri, dar  poate aborda si stiluri moderniste pana la futurist si abstract. Culorile variaza de la cele foarte reci, ce imprima o senzatia puternica de igiena, pana la nuante mai calde dar cu sectiuni distinctive sau elemente decorative in culori puternice.

In alegerea stilului de amenajare a unei bucatarii, cred ca  cel mai important aspect la care trebuie sa ne gandim este sentimentul pe care vrem sa il avem cand intram in acel spatiu.Daca ne place sa petrecem mult timp gatind si daca vrem sa punem amprenta stilului familar, atunci ne gandim la o bucatarie amenajata in stilul clasic, in nuante calde si la un mobilier adecvat, in tonuri pastelate si de maro, bej, lamai, galben, orange etc si probabil, vom acorda o atentie sporita bugetului pentru utilarea bucatariei cu aparatura electrocasnica.

Daca insa ne atrage mai mult stilul neo-modernist si suntem genul activ, sportiv, care nu petrece foarte mult timp gatind si vrem sa eficientizam cat mai mult timpul si spatiul, mobilierul si culorile pot fi in culori neutre sau mai reci, cu o luminozitate sporita a incaperii, poate predomina otelul inoxidabil in alternanta cu nuante metalice.

Stilurile pot varia de la cele orientale, la mediteraneene, country sau traditionaliste, clasice, moderniste, sau chiar combinate. Important este sa ne identificam cu stilul de amenajare a bucatariei, care poate fi pentru unii cel mai placut loc din casa.

Video ” Trendurile anului 2012 in designul si amenajarea bucatariilor” (video nu mai este disponibil)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *