Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Asfaltul in pavajul curtii interioare si a spatiului de parcat, din fata casei

pavaj asfalt


Asfaltul este un alt material folosit la pavarea spatiului de parcat. Mai rar utilizat la noi pentru curtea casei, este foarte raspandit insa in tarile occidentale sau in Statele Unite, la casele cu o curte foarte mare, in special la cele rezidentiale.

Asfaltul sau bitumul este un material de pavat, un fel de smoala amestecata cu nisip, pietris si var.

Avantajele principale al acestui material de constructii sunt:
– usurinta realizarii lucrarii de pavare
– costul scazut al asfaltului fata de celelalte materiale folosite.

Asfaltul si-a pierdut din popularitate din cauza folosirii din ce in ce mai uzuale a betonului, dar si datorita faptului ca in timp, si-a creat o conotatie stearsa si deloc atractiva vizual, insa lucrurile stau foarte diferit. Se pot folosi coloranti sau sisteme de „imprimare” care schimba radical aspectul vizual banal si fad al asfaltului.

Am selectat mai jos cateva imagini sugestive cu pavaje atractive din asfalt, care, cu siguranta o sa va schimbe imaginea despre acest tip de material de constructie.

O varianta intersanta si folosita cu precadere in tarile dezvoltate, este pavarea cu asfalt reciclat (RAP).

In designul curtii interioare sau a spatiului de parcat, asfaltul poate fi estetic combinat cu alte materiale: pietris, dale si pavele, piatra naturala. Totul tine de noi, cum ne jucam cu imaginatia si nu strica sa ne inspiram din imagini sau din exemplele folosite la casele rezidentiale din Statele Unite sau din tarile europene.

Asfaltul colorat, imprimat, in combinatie cu pietris sau piatra naturala, cu borduri si margini de forme diferite, incadrate armonios instr-un spatiu verde amenajat cu flori si arbusti, pot alcatui in ansamblu o curte superba cu care sa ne laudam la casa noastra.

Sursa foto: garycooperpaving.co.uk, landscapingnetwork.com

26 de răspunsuri la “Asfaltul in pavajul curtii interioare si a spatiului de parcat, din fata casei”

Buna ziua,

Doresc sa pavez curtea cu acest tip de asfalt reciclat,care este societatea care executa aceast tip de lucrare?

Va multumesc,

Doresc sa pavez curtea cu acest tip de asfalt reciclat,care este societatea care executa aceast tip de lucrare?Si cat costa metrul patrat dintr-o astfel de lucrare?

Dorescd sa pavez 120 mp de curte cu acest asfalt. Cum pot obtine o oferta, Multumesc,

Doresc sa pavez curtea cu acest tip de asfalt reciclat,in jur de 400m.p..

Care este societatea care executa aceast tip de lucrare? Tel. contact, etc…

Cat costa metrul patrat dintr-o astfel de lucrare?

ma intereseaza asfaltarea curtii;as dori sa primesc oferte si preturi;va multumesc;nr.telefon 0740346116

Doresc sa pavez curtea cu acest tip de asfalt.Doresc un nr. de tel. al firmei care se ocupa cu acest tip de lucrare.tel.0740201738

Doresc sa pavez curtea cu acest tip de asfalt, curtea se afla in judetul ilfov si are o suprafata de 30m lungime cu 4 m latime, acum curtea este pavata cu beton dar din cauza zapezii acesta sa macinat. Astept oferta dvs. de pret si un numar de telefon de contact.
Va multumesc,
D Cristina

Aş dori să asfaltez curtea, aproximativ 60 mp, situată în Bucureşti.Acum curtea este betonată.Doresc o ofertă de preţ. Mulţumesc.tel. 0726232296 Paul.

Buna ziua. Va rog vedeti sussa fotografiilor si apoi analizati si ganditi-va de unde cereti oferta de asfaltare sau pavare a curtii.
Vindem piatra cubica de dimensiune 10X10X10, 10X10X5 pentru pavaj curti, alei, trotuare, piatra naturala de diferite sortimente si culori pentru placari garduri, socluri, pereti interiori exteriori, curti, alei, trotuare. Vindem piatra fasonata de diferite dimensiuni, piatra cioplita manual pentru decoratiuni intrerioare sau exterioare sau artizanale la cerere oferim si executia lucrarii. Construim foisoare, pergole, filigorii, balansoare, locuri de joaca ptr copiii, terase, barbeque, grill de diferite modele si marimi la cerere, cuptoare, cuptoare ptr paine, iazuri, aranjamente gradini. Informatii pe mail : casatamultvisata@yahoo.com sau la telefon 0742756576

Buna ziua,
As dorii sa adaug si eu cate ceva, mai ales ca ma ocup cu asternerea asfaltului. In primul rand observ ca acest topic tinde sa dezbata problema „asfalt vs. pavele”. Cunosc ambele materiale si stiu ca fiecare dintre noi doreste sa-si faca frumos in curte cu costuri cat mai mici, si lucrarea sa reziste cat mai mult. Deoarece costurile pentru ambele solutii sunt aproximativ egale, o sa trec in revista avantaje si dezavantaje ale celor doua solutii:
-Asfalt:
– ceva mai scump decat pavelele simple,cca 5 lei/mp;
– se asterne foarte rapid;
– are aspect placut, chiar si cel negru, intr-o gospodarie ofera un contrast mai interesant decat pavelele;
– isi pastreaza aspectul mai mult timp, imbatraneste mai greu;
– se poate arunca sare iarna;
– se poate asterne direct peste suprafete de beton degradat, nefiind necesara refacerea terasamentului;
– se poate asterne in orice grosime mai mare sau egala cu 2 cm;
– stratul suport in ambele cazuri trebuie sa fie foarte stabil.
– trebuie sa se evite lasarea obiectelor contondente cu mase mari pe suprafata acestuia,vara acestea fac gaura.

Pavele:
– varianta necolorata este mai ieftina;
– aspect placut la inceput;
– fiind pe baza de ciment acestea se degradeaza la suprafata in primul rand, aceasta problema este din ce in ce mai evidenta atat la pavele cat si la platformele de beton, mai nou aceste produse nu mai au nevoie de iarna si sare pentru a se degrada.
Pun acest aspect pe seama calitatii mai proaste a cimenturilor folosite, mai ales a celor cu adaosuri.
– permite scurgerea apelor pluviale in sol, in cazul asfaltului trebuie asigurate pantele de scurgere catre camine sau spatii verzi.

La final adaug faptul e bine sa va interesati cat mai mult inainte de a alege una din solutii, fiecare trebuie sa stie care e cea mai potrivita solutie pentru gospodaria lui. Ion: 0729645600

Buna ziua,Ioane esti Artist sa traiesti Frate ca trebuiesti de departe cel mai bun este Asfaltul imprimat dureaza pe viata ,pe aici prin Spania Asfaltul imprimat se pune cel mai mult.Chao

Daca doresti un pavaj rezistent si pe viata foloseste pavajul de piatra cubica

Buna Alexandru, am de sfaltat o curte de 60mp in bucuresti, sectorul 2.
actual este beton macinat
Te ocupi cu asfaltari de genul asta?

Multumesc

echipa amenajari curti …..pavele, borduri ,asfalt …..foarte ieftin 0762970998

Doresc sa pavez curtea cu acest tip de asfalt, curtea se afla in judetul ilfov si are o suprafata de 120mp acum curtea este pavata cu beton dar din cauza zapezii acesta sa macinat. Astept oferta dvs. de pret si un numar de telefon de contact.
Va multumesc,

Buna ziua,

Aş dori să asfaltez curtea, aproximativ 40 mp. Acum curtea este betonată (partial macinat). Doresc o ofertă de preţ.

Multumesc.

Domnu razvan sunati la numarul de mai sus daca sunteti interesat de o oferta de pret

Echipa asfaltatori …executam lucrari mici, medii si mari … borduri, pavele, canalizari , betonari alei si trotuare la pretuti fara concurenta…numar de contact 0761258109 …iuli

Buna ziua, doresc sa primesc o oferta respectiv un contact pentru cine face lucrari de asfaltare cu asfalt colorat, in orasul Cluj-Napoca. Mentionez ca am o curte betonata de cca 160 m patrati.
Multumesc anticipat
Ma gasiti la nr de telefon 0743049045

Doresc să asfaltez,peste stratul de beton egzistent, accesul din stradă-curte și trotuarul respectiv,o suprafață de cca 40 m p.Vă rog să-mi comunicați numele și adresa întreprinderii egzecutante din timișoara. Vă mulțumesc

Buna ziua!
Pentru Constanta exista cineva, vreo firma care se ocupa de astfel de lucrari, ma refer la asfaltare o curte de cca 80 mp?
Multumesc.

Am o curte asfaltata, deteriorata, 120 mp. (3 alei de 6, 11 si 33 mp si o platforma de 70 mp, legate intre ele) Cat ar costa o reasfaltare? Sunt din Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *