Categorii
Intrebari de la cititori

Ce este casa pasiva?

Buna. Sunt Anca din Valcea. Ce sunt casele pasive? Adica ce reprezinta ele mai exact si cu ce sunt diferite de casele „normale” (din caramida, bca etc)? Am inteles ca incalzirea nu se face pe gaze, nici pe lemne? Se foloseste incalzire solara?


Poate cineva ne da mai multe detalii.
Multumesc

Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Ce este casa pasiva?

2 răspunsuri la “Ce este casa pasiva?”

pe scurt o casa pasiva este o casa foarte bine izolata, deci care nu pierde energie sau pierde foarte putina 🙂

Pentru ca o cladire sa poate fi catalogata de catre PassivHaus Institut din Darmstadt drept “casa pasiva”, necesarul sau de energie termica destinata incalzirii spatiului de locuit trebuie sa fie mai mic de 15 kWh/m2/an (aceasta cifra corespunde arderii a mai putin de 1,5 l de benzina/m2/an). In acest fel, necesarul de energie pentru incalzirea unei case pasive este de circa zece ori mai mic decat in cazul unei case conventionale.
Important este cum construiesti casa respectand toate detaliile corecte pentru a evita puntile termice si a realiza izolatia casei in asa fel incat pierderile de caldura si astfel si necesarul de caldura pentru incalzirea casei sa fie cat mai mica . Daca aveti un proiect putem face un calcul cu programul conceput de Pasiv house institut din Darmstadt : passiv. de/en/02_informations/01_whatisapassivehouse/01_whatisapassivehouse.htm pentru a va calcula necesarul de caldura la casa propusa de Dvs.

Cu stima

Ilyes
0722533071

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *