Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce este casa pasiva?


Buna. Sunt Anca din Valcea. Ce sunt casele pasive? Adica ce reprezinta ele mai exact si cu ce sunt diferite de casele „normale” (din caramida, bca etc)? Am inteles ca incalzirea nu se face pe gaze, nici pe lemne? Se foloseste incalzire solara?


Poate cineva ne da mai multe detalii.
Multumesc

Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Ce este casa pasiva?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Cristian in aprilie 26th, 2012

pe scurt o casa pasiva este o casa foarte bine izolata, deci care nu pierde energie sau pierde foarte putina :)

Ilyes in februarie 20th, 2013

Pentru ca o cladire sa poate fi catalogata de catre PassivHaus Institut din Darmstadt drept “casa pasiva”, necesarul sau de energie termica destinata incalzirii spatiului de locuit trebuie sa fie mai mic de 15 kWh/m2/an (aceasta cifra corespunde arderii a mai putin de 1,5 l de benzina/m2/an). In acest fel, necesarul de energie pentru incalzirea unei case pasive este de circa zece ori mai mic decat in cazul unei case conventionale.
Important este cum construiesti casa respectand toate detaliile corecte pentru a evita puntile termice si a realiza izolatia casei in asa fel incat pierderile de caldura si astfel si necesarul de caldura pentru incalzirea casei sa fie cat mai mica . Daca aveti un proiect putem face un calcul cu programul conceput de Pasiv house institut din Darmstadt : http://passiv.de/en/02_informations/01_whatisapassivehouse/01_whatisapassivehouse.htm pentru a va calcula necesarul de caldura la casa propusa de Dvs.

Cu stima

Ilyes
0722533071

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii