Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Gradina

Curtea interioara a casei – Idei, modele si sfaturi

curte spate patio


Un trend foarte apreciat in tarile europene si in Statele Unite, in amenajarea curtii si gradinii, este curtea interioara.

Din pacate, la noi nu este foarte bine implementat conceptul de diferentiere a curtilor unei case, in: curte interoara, din fata, din spate, spatiu de parcat etc.

Din acest motiv o sa vorbesc detaliat, pe parcursul mai multor articole, despre acest concept de design si de amenajare exterioara, foarte important in ansamblul vizual integrat pe care vrem sa il dam casei si gradinii noastre.

Curtea unei case poate fi estetic delimitata si amenajata conceptual in: curtea interioara din fata (Patio, frontyard), curtea din spate (backyard), spatiul de parcat (driveway) – despre care am detaliat in articolele precedente, in spatii de odihna si piscine.

Curtea interioara (Patio) este poate cea mai importanta dintre toate, datorita pozitionarii acesteia, fiind cea mai expusa ochiului si trebuie sa aiba un design care sa completeze armonios imaginea casei. De obicei este anexata la casa, inclusa in proiect si face trecerea de la interior la spatiul exterior, insa nu e o regula. Acest spatiu de relaxare poate fi amenajat atat in curtea din fata cat si in curtea din spatele casei, depinde doar de noi sa ne imaginam cum vem sa ne creem intimitatea. Nu trebuie confundata insa cu terasele unei case, mult mai mici si diferite ca structura si design.

Acest spatiu de amenajare, este destinat odihnei sau servirii mesei in aer liber si are ca punct central mobilierul: masa si scaunele.
Foarte importante sunt insa si pavajul sau alte elemente de decoratiune, pana la florile si arbustii care fac parte integranta din designul acestei mini curti interioare.

Pavajul acestui tip de curte este important pentru ca trebuie sa acordam o importanta sporita aspectului estetic. Aspectul acestuia difera prin varietatea de materiale de pavat, forme si coloratura si se pot realiza prin combinatie jocuri spectaculoase de design. Putem sa imprimam spatiile, sa combinam materialele, sa folosim mai multe delimitari cu margini si borduri colorate, in armonie cu plantele alese pentru a da viata acestui spatiu de recreere si relaxare, chiar langa casa noastra.

Cateva idei de design si de amenajare a curtii interioare – Patio – ne pot ajuta sa ne facem o imagine despre cum putem aranja un spatiu de relaxare frumos si elegant, care poate schimba mult aspectul casei, fara a fi nevoie de o renovare completa sau de investitii foarte mari.

Sursa foto: diynetwork.com, landscapingnetwork.com

2 răspunsuri la “Curtea interioara a casei – Idei, modele si sfaturi”

mantez pavaj bordura made si mica torn asfalt si beton pun gresie pentru cei interesati

Sunt interesata, vreau sa amenajez curtea in Comuna Berceni. Doresc un contact si oferta pentru luna iulie 2017.

Multumesc

Anca Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *