Categorii
Intrebari de la cititori

Maniera de calcul a costurilor, constructie casa la rosu

Buna ziua,
Intentionez sa incep constructia unei case P+M (170 mp). Ma poate cineva lamuri in legatura cu maniera de calcul a costurilor? Cat ajunge ridicare casei la rosu, ofertele primite pana acum sunt diferite si nu inteleg care este cauza acestor diferente!
Multumesc


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Maniera de calcul a costurilor, constructie casa la rosu

3 răspunsuri la “Maniera de calcul a costurilor, constructie casa la rosu”

bUNA ZIUA
COSTUL CONSTRUCTIEI CASEI ,SE POATE CALCULA NUMAI
DUPA DEVIZUL DE MATERIALE AL CASEI RESPECTIVE.
SUNT CASE CARE IN PROIECT NECESARUL DE MATERIALE
ESTE MAI MARE ,ACOLO NORMAL CA PRETUL/MP VAFI MAI
MARE,DECI PRETUL FINAL ESTE CALCULAT DUPA NECESARUL
DE MATERIALE.

Un calcul realist și simplu se face după un proiect real, dupa un extras de materiale și cantități.Constructorul vine cu o ofertă de preț pentru manoperă (pret/kg. fier, pret/m2 cofraje, preț/m3 sapatura manuală sau mecanizata, etc, în cazul nostru), se calculeaza si se ofera un pret total pe manopera, materialele necesare urmând a fi achiziționate de beneficiari.
In alte cazuri, constructorul vine cu alte preturi in cazul in care dispune de cofraje Doka, Tego, etc., popi metalici, buldoexcavator, etc., in acest mod preturile sunt mai mari.
Există din pacate si varianta „umflată”, in sensul că una vorbim, alta plătim (de obicei la final de lucrare se prezintă un deviz încărcat (am mai facut aia, si aia, etc. lucrarea în final având un preț mai ridicat). Multi beneficiari au patit-o pe propria piele.

VOM CONSTRUI DIN 2016 IN IASI SI IN ZONELE LIMITROFE LA PREȚURI CE REFLECTA CALITATEA LUCRĂRILOR EXECUTATE ȘI NU TERMENYL SCURT DE EXECUTIE(ESTE SI ACESTA UN MOD DE A „PRINDE” O LUCRARE-LA PROMISIUNEA CA INTR-O LUNA O CASA CU PARTER SI ETAJ VA FI GATA LA ROSU, EU AM PIERDUT. PENTRU CĂ NU MĂ INCADRAM IN ACEST TERMEN FĂCÂND DOAR FUNDATIA SI PARTERUL. Ce a urmat, nu cred că ar vrea sa știe cineva.
IMI PLACE SA CRED CA NOI CONSTRUIM BINE SI NU REPEDE. VREA CA TOTUL SA IASĂ DREPT, VIZIBIL PLACUT OCHIULUI CE PRIVEȘTE.

0747878812
F.D.K. GRUP
(FABRICUTZA DE KASUTZE)
foreman_construct_building@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *