Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Gradina

Modele de pavaj pentru gradina casei tale

pavaje


Primavara incepem sa ne ocupam de amenajarea curtii, teraselor si a gradinii, iar pavajul are un rol important in definirea designului final.

Aleile pot schimba radical imaginea unei curti sau a unei gradini, ne putem juca cu imaginatia si crea separeuri pe diferite teme de design peisagistic.

Pavajul este esential in definirea curtii si gradinii, avand un rol atat de design, cat si unul foarte practic, mai ales pentru curti – curtea din fata, curtea din spate si curtea interioara sau pentru spatiul de parcat masina, terase si piscine.

Materialele de pavaj difera in functie de preferintele fiecaruia dar si de utilizarea lor: pentru alei, pentru pavajul teraselor si al curtilor sau pentru pavarea spatiului de parcat masina sau pentru piscine.

Se pot folosi dupa preferinta, in functie de design si de buget de la piatra naturala: ardezie, calcar, granit, travertin pana la piatra compozita sau chiar ciment ori gresie speciala pentru exterior. De la tipul de materiale de constructie a pavajului, pana la forma pe care vrem sa o dam, putem sa ne jucam in combinatii de materiale si forme folosite: dale in combinatie cu pietris fin sau chiar nisip.

pavaj curte

Ce trebuie stiut este ca atunci cand ne gandim sa pavam spatiul de parcare sau piscina, trebuie sa luam in calcul unele aspecte foarte importante: durabilitatea si rezistenta la greutate, gradul de coroziune al materialului folosit etc.

Sunt cativa factori importanti de luat in seama cand alegem materialele de pavaj: tipul si destinatia spatiului de pavat, incadrarea in conceptului curtii, gradinii si casei, rezintenta materialelor (coroziunea), ingrijirea in timp a spatiului pavat si bineinteles, bugetul.

In articolele urmatoare despre Idei de Pavaj o sa dezbat pe larg pe fiecare categorie seprata: alei de gradina, curte (interioara, curtea din fata si curtea din spate), bucataria exterioara, spatiul de parcare, terase si pisicine.

Azi vreau sa prezint cateva sugestii si tipuri de pavaj pentru amenajarea aleilor, designul lor fiind foarte variat si ne poate inspira cu usurinta.

In link-ul de mai jos gasiti modele si idei de pavaj pentru alei:

youtube.com/watch?v=Ty-mWcGFsZA

sursa foto: growsonyou.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *