Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Modele de pavaj suprafata de parcat, idei si specificatii tehnice

pavaj garaj

Pavajul suprafetei / locului de parcare are un rol important in designul curtii si gradinii casei noastre.


Pentru a obtine diferite forme si modele de pavaj, foarte importante sunt materialele folosite.

Cand ne decidem sa pavam suprafata de parcare trebuie sa ne gandim la modelul final, de la cum am vrea sa aratate si sa se incadreze frumos, pana la cum putem realiza acest lucru, prin folosirea diferitelor materiale de constructii.
Materialele folosite la pavaj trebuie sa fie atat atractive vizual cat si rezistente – la urme de cauciuc, greutate, picaturi de ulei ce pot forma in timp pete rezistente etc.

Materiale de pavaj:

Pavaj din beton

Pavaj cu pavele

Pavaj cu balast / piatra concasata

Pavaj cu asfalt

Pont: De evitat sunt materialele poroase, ce au in continut nisip, de exemplu gresia (calcaroasa, argiloasa etc) care permit infiltrarea sau scurgerea diferitelor lichide ce pot pata.

De asemenea, costul materialului folosit este un alt aspect important. Costul pavajului pentru spatiul de parcare poate fi considerabil ridicat daca se folosesc materiale mai scumpe.
Din aceasta cauza, materialele folosite cel mai des sunt betonul si asfaltul.

Pentru ca, de obicei, suprafata de pavaj pentru spatiul de parcat este destul de mare, atunci cand pavam si vrem sa tinem cont si de aspectul vizual dar suntem conditionati de buget, cel mai bine este sa folosim materialele de pavaj mai accesibile (beton, asfalt) in combinatie cu pavele sau piatra cubica, care sunt mai scumpe. Astfel putem realiza un pavaj din beton sau asfalt cu borduri sau praguri si delimitari din alte materiale de pavat.

Un alt factor important, pe langa aspect si cost, este climatul si tipul de vreme care conditioneaza materialul de constructie folosit pentru pavaj.

sursa foto: drivewaypaving.co.uk si landscapingnetwork.com

2 răspunsuri la “Modele de pavaj suprafata de parcat, idei si specificatii tehnice”

buna ziua vreau sa cer ceva informatii referitor la cum se realizeaza stratul de uzura pt pavajele vibropresate
detzin o presa hidraulica si sunt un mic producator dar trebuie sa recunosc ca vreau sa ma apuc de productzie dar nu sunt multzumit de cum imi iese stratul de uzura desi fac probe de peste 5 saptamani
vreau sa stiu ce fel de nisip sa folosesc si daca trebuiesc folosite anumite substantze chimice
VA MULTZUMESC
0768748166

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *