Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pavele intercalate pentru pavarea spatiilor din curtea casei


pavaj pavele
Spatiul de parcat contribuie foarte mult la aspectul general al curtii casei, iar aspectul general difera atat prin dimensiunile alese cat si prin coloristica, materialele de constructie folosite si formele acestora.
Pavele intercalate sunt o alternativa moderna la piatra cubica, iar la montare nu necesita mortar sau alt tip de material.


Pavelele intercalate sunt o solutie des folosita la amenajarea pavajului pentru spatiul de parcat sau al curtii interioare, datorita diversitatii coloristice sau a materialelor ce pot fi folosite, pe care le putem alege in functie de preferinte si de buget.

Pavajul cu pavele are un aspect mai sofisticat si desi are costuri mai ridicate, este utilizat din ce in ce mai des, mai ales pentru spatiile generoase, pentru casele cu o curte mai mare, in combinatie cu alte tipuri de pavaj, de exemplu beton sau asfalt.
Este cel mai indicat tip de pavaj, daca vorbim strict de aspect, pentru spatiile mai mici, pentru o casa cu o curte mai mica, atat la aleea de parcat cat si pentru amenajarea spatiului de langa piscine.

Materialele de constructie folosite la pavajul din pavele pot varia de la piatra, travertin, marmura, calcar, teracota, pana la beton.


Cand facem alegerea materialul de pavat, este important sa luam in calcul suprafata, deoarece materialele mai scumpe pe o suprafata mare pot atinge niste costuri foarte ridicate.

Principalul avantaj tehnic al pavajului cu pavele este cel al flexibilitatii. Acesta nu crapa, cum se intampla in cazul pavajului din beton sau asfalt, tocmai datorita structurii intercalate a pavelelor. Poate fi usor reparat, tocmai datorita segmentarii suprafetei pavate.

Aspecte PRO si CONTRA pavajului cu pavele:

PRO

– aspect sofisticat si elegant
– varietate larga de forme, culori si marimi
– nu se crapa
– se repara foarte usor
– culorile nu se estompeaza

CONTRA

– costuri ridicate
– montajul este manual si dureaza mai mult
– pavelele in timpul montajului pot aluneca
– necesita un specialist la pavat manual

Imaginea curtii la o casa este esentiala, iar pavajul cu pavele aduce o nota decorativa eleganta si rafinata. Daca insa, la un calcul final, costul este prea ridicat pentru folosirea exclusiva a pavelelor, se poate opta pentru combinatii cu alte materiale precum ciment, beton sau asfalt. In varianta combinata, pavelele pot fi folosite pentru alei, borduri, praguri sau portiunile delimitatoare ale spatiului pavat.


sursa foto: genesisstoneworks.com
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

rizea vasile in mai 28th, 2017

execut lucrari pavaj bordura beton asfalt gresie

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii