Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea si mobilarea spatiilor mici, din casa

dormitor mic

Spatiile mici sunt poate cel mai greu de amenajat si valorificat, pentru ca trebuie sa fim cat mai eficienti iar la final sa dam un aspect estetic placut, sa ramana senzatia de spatialitate.
O camera mica si aglomerata va deveni in timp foarte obositoare.


Ce solutii avem pentru a da senzatia de spatialitate si pentru a ne folosi pe cat se poate de putinul spatiu pe care il avem, in camerele si spatiile mici din casa noastra (camera de birou, baie, dormitor etc)?

Oglinzile:
Decoreaza camerele cu oglinzi. Ele vor face ca incaperea respectiva sa para mai mare.

baie mica

Culorile pastelate:
Pentru a da senzatia de spatiu camerelor mici este indicata folosirea culorilor pastelate sau chiar culoarea alba. Evitam culorile stridente/stralucitoare sau inchise. Atentie deci la culorile perdelelor, draperiilor, mobilei, gresiei, faiantei sau a peretilor.

Lumina:
Cat mai multa lumina. Lumina naturala in primul rand, cand este posibil, insa orice alta sursa de lumina va ajuta o camera mica.

Mobila:
Alegem mobila din sticla: masuta de cafea, spre exemplu sau dulapul.

Usile culisante:
Folosind usi culisante in camerele mici vom castiga spatiu, pentru ca usile normale au nevoie de spatiu pentru a fi deschise.

Patul rabatabil:
Patul rabatabil este o solutie pentru dormitoarele mici. Ziua, acesta va fi ridicat si ascuns in perete, iar seara cu eforturi minime, patul va fi putea fi rabatat.

Dulapuri inalte si rafturi:
Dulapurile inalte pana la tavan, rafturile si policioarele (pe care poate sta aparatura audio, tv etc), sunt obiecte de amenajare cu care vom putea profita de spatiul vertical.

Mobila minimalista:
Este clar ca o camera mica trebuie sa fie amenajata cu cat mai putine obiecte de mobilier. Sa nu intram in capcana aglomerarii spatiilor de dimensiuni reduse cu obiecte multe si mici.

Succes deci. Cu putina imaginatie vei crea dintr-o camera mica o zona intima in care iti va fi drag sa iti petreci mare parte din timp.


sursa foto: kunzdesign.com, asmartremodel.wordpress.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *