Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce grosime trebuie sa aiba placa de beton?


Buna ziua.
Urmeaza sa imi fac o casa parter cu etaj mansardabil. Amprenta casei va fi de 100 mp. Cati centimetri grosime trebuie sa aiba placa dintre etaje in cazul acesta? Sau este standard?


Intrebare de la Cristi, pe adresa redactiei: Ce grosime trebuie sa aiba placa de beton?

Nota redactiei: citeste si Armarea si turnarea placii, peste parter

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Romica in iunie 1st, 2012

placile au aproximativ 12 cm

Miss in iunie 1st, 2012

Salut! sunt niste calcule in functie de structura de rezistennta.Depinde mult din ce materiale vei construi.Deasemeni si dist. intre grinzi etc

Lazar Mihai in iunie 3rd, 2012

PLACILE DIN BETON ARMAT SINT DE 10-12 CM MAXIM,PENTRU CA UNII MUNCITORI NU STIU SA PUNA FIERUL CORECT ,VAD PLACI TURNATE SI DE 15 CM SAU CHIAR MAI GROASE,DECI ATENTIE NU ESTE NORMAL CA O PLACA SA DEPASEASCA DIMENSIUNILE INDICATE LA INCEPUT
CU STIMA MIHAI LAZAR

Lazar Mihai in iunie 3rd, 2012

SI NU UITATI CA DACA ACEA PLACA NU E TRASA LA DREPTAR PERFECT,VA FI INGREUNATA SI MAI MULT CU SAPA DE INCA 5-10 CM,CEEA CE NU E CORECT.

iacob in septembrie 7th, 2015

Vreau sa torn o placa pe pivnita si sa continui cu constructia unei camere. Cît de groasa trebue sa fie placa? Si ce fier trebue bagat pe o placa de 4 m pe 4 m?

Vlad in aprilie 20th, 2016

Placa de beton armat are minim 13 cm din conditii de izolare fonica in cazul unui bloc de locuinte , daca ignoram aceasta conditie predimensionarea in proiectare se face cu formula P(perimetru)/180 ( + 1-2 cm ) se considera perimetrul celui mai mare ochi de placa din structura si se dimensioneaza placa in totalitatea structurii. nu se recomanda placi mai subtiri de 12 cm din considerente de acoperire cu beton a armaturii + dinstanta dintre armaturi.

marcela in aprilie 20th, 2016

Sau puteti arma cu fibra

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii