Categorii
Intrebari de la cititori

Ce grosime trebuie sa aiba placa de beton?

Buna ziua.
Urmeaza sa imi fac o casa parter cu etaj mansardabil. Amprenta casei va fi de 100 mp. Cati centimetri grosime trebuie sa aiba placa dintre etaje in cazul acesta? Sau este standard?


Intrebare de la Cristi, pe adresa redactiei: Ce grosime trebuie sa aiba placa de beton?

Nota redactiei: citeste si Armarea si turnarea placii, peste parter

8 răspunsuri la “Ce grosime trebuie sa aiba placa de beton?”

Salut! sunt niste calcule in functie de structura de rezistennta.Depinde mult din ce materiale vei construi.Deasemeni si dist. intre grinzi etc

PLACILE DIN BETON ARMAT SINT DE 10-12 CM MAXIM,PENTRU CA UNII MUNCITORI NU STIU SA PUNA FIERUL CORECT ,VAD PLACI TURNATE SI DE 15 CM SAU CHIAR MAI GROASE,DECI ATENTIE NU ESTE NORMAL CA O PLACA SA DEPASEASCA DIMENSIUNILE INDICATE LA INCEPUT
CU STIMA MIHAI LAZAR

SI NU UITATI CA DACA ACEA PLACA NU E TRASA LA DREPTAR PERFECT,VA FI INGREUNATA SI MAI MULT CU SAPA DE INCA 5-10 CM,CEEA CE NU E CORECT.

Vreau sa torn o placa pe pivnita si sa continui cu constructia unei camere. Cît de groasa trebue sa fie placa? Si ce fier trebue bagat pe o placa de 4 m pe 4 m?

Placa de beton armat are minim 13 cm din conditii de izolare fonica in cazul unui bloc de locuinte , daca ignoram aceasta conditie predimensionarea in proiectare se face cu formula P(perimetru)/180 ( + 1-2 cm ) se considera perimetrul celui mai mare ochi de placa din structura si se dimensioneaza placa in totalitatea structurii. nu se recomanda placi mai subtiri de 12 cm din considerente de acoperire cu beton a armaturii + dinstanta dintre armaturi.

Domnule Lazar Mihai sunteti inginer proiectant pe structura? daca am ochiul de placa 8 m x 8 m tot 12 cm e placa de beton ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *