Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum aerisim casa


model geam termopan
Este foarte important pentru sanatatea noastra sa aerisim corect casa in care locuim.
Stim ca prin activitatea sa fiziologica organismul uman consuma oxigen si elimina bioxid de carbon, vapori de apa si caldura, viciind aerul din spatiile neaerisite in care locuieste.


Odorizantele, florile cu parfum intens, mijloacele de incalzire care nu permit aerisirea pe cos, etc contribuie si ele la modificarea proprietatilor aerului pe care il respiram in casa.

Nu vom amplasa plante si in nici un caz buchete de flori parfumate in camerele de dormit, in special pe timpul noptii, deoarece se stie ca plantele consuma noaptea oxigen si elimina bioxid de carbon. Plantele, in schimb, sunt benefice pe timpul zilei, ele contribuind la improspatarea aerului; ziua plantele degaja oxigen si fixeaza bioxidul de carbon.

O casa neaerisita, un aer viciat, nu numai ca este greu de suportat, dar ne face mai iritabili, mai obositi, ne scade puterea de munca, ne da o dispozitie proasta si ce este mai important, ne scade rezistenta la imbolnaviri. Sunt motive pentru care este necesara aerisirea tuturor incaperilor din casa.


Aerisirea se face prin deschiderea ferestrelor, inlocuindu-se astfel aerul viciat cu aer proaspat. Prin deschiderea ferestrelor nu patrunde in casa numai aer proaspat, ci si radiatii ultraviolete care au marea calitate de a steriliza peretii si mobilierul. Este de dorit sa fie aerisita si lenjeria de pat.

Se recomanda aerisirea casei cel putin de 3-4 ori pe zi, timp de 10-15 minute, cand temperatura de afara ne permite, chiar mai mult. Bucataria, prin procesele de ardere din timpul prepararii bucatelor, necesita o aerisire mai intensa decat restul casei. Chiar daca dispunem de hota e bine sa avem un gemulet deschis tot timpul.

Seara, inainte de culcare este obligatoriu sa aerisim dormitoarele si mai mult decat atat, e foarte sanatos sa dormim cu o fereastra deschisa.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii