Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum aerisim casa

model geam termopan

Este foarte important pentru sanatatea noastra sa aerisim corect casa in care locuim.
Stim ca prin activitatea sa fiziologica organismul uman consuma oxigen si elimina bioxid de carbon, vapori de apa si caldura, viciind aerul din spatiile neaerisite in care locuieste.


Odorizantele, florile cu parfum intens, mijloacele de incalzire care nu permit aerisirea pe cos, etc contribuie si ele la modificarea proprietatilor aerului pe care il respiram in casa.

Nu vom amplasa plante si in nici un caz buchete de flori parfumate in camerele de dormit, in special pe timpul noptii, deoarece se stie ca plantele consuma noaptea oxigen si elimina bioxid de carbon. Plantele, in schimb, sunt benefice pe timpul zilei, ele contribuind la improspatarea aerului; ziua plantele degaja oxigen si fixeaza bioxidul de carbon.

O casa neaerisita, un aer viciat, nu numai ca este greu de suportat, dar ne face mai iritabili, mai obositi, ne scade puterea de munca, ne da o dispozitie proasta si ce este mai important, ne scade rezistenta la imbolnaviri. Sunt motive pentru care este necesara aerisirea tuturor incaperilor din casa.

Aerisirea se face prin deschiderea ferestrelor, inlocuindu-se astfel aerul viciat cu aer proaspat. Prin deschiderea ferestrelor nu patrunde in casa numai aer proaspat, ci si radiatii ultraviolete care au marea calitate de a steriliza peretii si mobilierul. Este de dorit sa fie aerisita si lenjeria de pat.

Se recomanda aerisirea casei cel putin de 3-4 ori pe zi, timp de 10-15 minute, cand temperatura de afara ne permite, chiar mai mult. Bucataria, prin procesele de ardere din timpul prepararii bucatelor, necesita o aerisire mai intensa decat restul casei. Chiar daca dispunem de hota e bine sa avem un gemulet deschis tot timpul.

Seara, inainte de culcare este obligatoriu sa aerisim dormitoarele si mai mult decat atat, e foarte sanatos sa dormim cu o fereastra deschisa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *