Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum alegem bateriile sanitare

baie mica

Fie ca ne mutam la casa noua, fie ca renovam casa in care locuim, un detaliu important si nu chiar simplu in seria lucrarilor de amenajare este alegerea bateriilor sanitare.


Bateriile sanitare trebuie sa se incadreze ca design, culoare, materialul din care sunt confectionate in ambientul baii sau bucatariei, sa formeze un ansamblu armonios cu restul finisajelor.

In acelasi timp, bateriile trebuie sa raspunda si unor calitati tehnice care sa le asigure o buna functionare pe o durata de 3-5 ani, si mai important, sa asigure membrilor familiei confort si sanatate.

Rezulta ca bateriile sanitare sunt accesorii importante in faza de finisare sau renovare a casei noastre.

Sfaturi utile in alegerea bateriilor sanitare

– Marca si pretul sunt importante in alegerea bateriilor. E neplacut sa fim nevoiti sa le schimbam la cateva luni; e preferabil sa facem o investitie mai serioasa pentru baterii de calitate care sa dureze 4-5 ani.

– Materialul indicat este inox-ul, fiind un material antibacterian, usor de intretinut, se vor evita plasticul sau materialele poroase.

– Se recomanda bateriile de dus cu filtru suplimentar, care protejeaza capul de dus si inlatura pericolul de infundare a dusului.

– Se recomanda filtrele de apa, care ne protejeaza sanatatea si lungesc viata bateriilor. Filtrele de apa pot fi pentru sisteme independente (un singur filtru la intreaga instalatie, in cazul caselor), sau filtre pentru baterii, folosite la apartamente.

– Este preferabil ca bateria sa fie dotata cu perlator, care are rolul de a nu permite depunerea de calcar, astfel jetul de apa va fi mai bogat, iar bateria mi usor de curatat.

– Daca alegeti baterii cu pastila, optati pentru pastila din ceramica, mai scumpa, dar mai rezistenta, decat pastila din teflon. Dezavantajul acestor baterii este ca in timp pastila se uzeaza din cauza impuritatilor din apa si apar scurgerile de apa.

– Pentru economisirea de apa, lucru deloc neglijabil, ideale sunt bateriile cu celula fotoelectrica, sau varianta mai ieftina, bateriile cu temporizare, sau bateriile cu monocomanda cu cartus in doua trepte.

– Bateriile termostate reduc consumul prin asigurarea unei temperaturi constante indiferent de variatiile din instalatie.

Un răspuns la “Cum alegem bateriile sanitare”

Referitor la perlatoarele pentru reducerea consumului de apa, am si eu o rugaminte

Am montata centrala termica de apartament .

In momentul in care reduc consumul de apa calda din bateria de la chiuveta, centrala se opreste ( adica imi inchide furnizarea de apa calda,) fiind necesara din nou repozitionarea bateriei pe pozitia deschis maxim apa calda si implicit reluarea procesului de incalzire a apei reci de catre centrala termica.

Rugaminte

In cazul folosirii perlatoarelor, prin reducerea debitului de apa care curge prin baterie, se poate intampla acelasi fenomen ca cel descris mai sus, s-au datorita constructiei dispozitivului de economisire, astfel de situatii sunt evitate.

Din cele vazute in prezentare produsele se recomanda atat pentru sistemul de furnizare a apei clade in sistem cetralizat cat si prin producerea de cate o centrala de apartament.

Cu multumiri anticipate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *