Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Gradina

Cum alegem mobilierul de gradina

curte fata patio

Il numim mobilier de gradina, dar el poate fi amplasat si pe balcoanele apartamentelor de bloc, pe logii, sau pe terase, nu numai in gradinile caselor.


Proiectantii si producatorii au avut grija de-a lungul timpului sa ridice nu numai calitatea design-ului, ci si calitatea confortului; ca atare exista pe piata o mare varietate de mobilier de gradina confectionat din cele mai diverse materiale si prezentat in diverse forme, culori.

Exista mese cu scaune de diferite forme, balansoare, fotolii, taburete, sezlonguri, umbrare, baldachine, suporturi de carti si reviste portabile, umbrare etc.

De multe ori mobilierul de gradina este pliant; asta ne ajuta sa il depozitam mai usor pe timp de iarna si ne salveaza in cazurile cand avem mai multi musafiri. O masa cu scaune pliante depozitate in podul casei ne pot scoate din incurcatura in astfel de momente.

Mobilierul de gradina trebuie sa fie usor manevrabil si de aceea este recomandat sa achizitionam produse confectionate din materiale usoare: material plastic, pai, rafie, aluminiu, bambus, mai putin fier forjat sau lemn.

Este de dorit ca finisajele sa fie rezistente la factorii externi: ploi, vant, actiunea puternica a soarelui sau a frigului, chiar daca mobilierul nostru este protejat de un foisor sau o pergola.

Daca destinatia mobilierului este terasa casei trebuie sa fim atenti la dimensiuni vis-a-vis de dimensiunea terasei noastre, dar si la culori si la materialele din care este confectionat, pentru a se integra si a forma un ansamblu armonios cu terasa.

In functie de arhitectura casei si de zona unde casa este amplasata, putem alege un mobilier clasic, rustic sau modern.

In final, important este ca mobilierul de gradina trebuie sa fie confortabil, sa ne faca sa ne simtim bine dimineata la o cafea servita in aer liber, sau seara, pe racoare, la o sueta cu familia si prietenii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *