Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum modernizam o locuinta cu costuri mici

design interior living

Exista o zi cand o locuinta, fie ca este un apartament la bloc, fie ca este o casa cu ceva ani in spate, ni se va parea demodata, imbacsita, sufocanta, neprimitoare, intr-un cuvant invechita.
Si in secunda aceea simtim ca trebuie neaparat sa facem cateva schimbari, mai mari sau mai mici, pentru a improspata atmosfera ambianta.


Poate nu ne permite bugetul sa facem modificari arhitecturale, precum spargeri de ziduri, largiri de ferestre, montare de plafoane false etc. Acestea sunt realizabile numai de catre specialisti si implica multa munca, disconfort si nu in ultimul rand, costuri mari.
Dar sunt lucruri pe care le putem face singuri, cu bani putini, dar cu imaginatie si indemanare.

O locuinta invechita este o locuinta intunecoasa, sufocanta prin multimea de obiecte care se strang an de an si la care renuntam cu greu, desi nu mai au utilitate sau valoare estetica, dar de care ne simtim legati, draperii grele care nu lasa soarele sa intre in casa, mobile si tapiterii inchise la culoare care ne dau impresia ca micsoreaza spatiul.

Ce putem face? Iata cateva idei simplu de pus in practica:
In primul rand strangem toate acele obiecte multe si inutile. Daca nu ne induram sa ne debarasam definitiv de ele, le putem depozita intr-o debara sau in podul casei.

Schimbam culorile, alegem culori vesele, tineresti pentru perdele, huse, covoare, pernute, daca se poate chiar si pentru pereti.

Renuntam la perdelele si draperiile groase si grele si le inlocuim cu perdele subtiri, diafane, usoare care sa lase lumina sa ne inunde casa. Daca, de exemplu avem doua ferestre mici pe un perete, vom desfiinta cele doua perdele si le vom inlocui cu una singura pentru a da impresia unei singure ferestre mai mari.

Schimbam in masura in care se poate corpurile de iluminat, gen lustre demodate cu unele moderne si le amplasam in asa fel, incat sa ne puna in valoare mobilele sau obiectele de decor care ne plac mai mult.

Recurgem la oglinzi atat pentru efectul psihologic benefic asupra noastra, cat si pentru corectarea unor imperfectiuni ale arhitecturii incaperilor casei. O oglinda bine plasata imbunatateste luminozitatea unei incaperi si da impresia de spatiu mai larg.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *