Categorii
Editorial

Cum se construieste o casa de lemn

casa vacanta2 moeciu

Casa de lemn incepe sa castige teren pe piata constructiilor.


In principal pentru ca lemnul este un material natural cu calitati superioare fata de alte materiale de constructii.
Si durata constructiei (sunt suficiente cateva luni) este un avantaj demn de luat in consideratie, aceasta fiind mult mai mica decat in cazul unei case din caramida.
Casa de lemn este o solutie ideala pentru o casa de vacanta intr-o zona montana, la poalele unei paduri. Aici, ea se va integra perfect in peisaj.

Lemnul folosit in constructia unei case trebuie sa aiba o umiditate de sub 15% si in momentul in care se ridica structura de rezistenta trebuie tratat prin pulverizare cu un strat de substante ignifuge si insectofungicide.
Se recomanda lemnul de molid sau brad, crescut in zone mai reci, in nordul tarii, pentru densitatea lui mai mare.

Pasii in constructia unei case de lemn sunt in mare aceiasi ca si la constructia unei case din caramida: fundatia, talpa, structura de rezistenta si peretii, invelitoarea sau acoperisul.

Fundatia poate fi facuta de viitorul proprietar al casei, avandu-se in vedere ca o casa de lemn are o greutate mai mica decat casa de caramida.

Talpa casei se aseaza pe un strat hidroizolant de carton bituminat sau alte materiale hidroizolante si se prinde de placa fundatiei prin metode speciale.

Structura si peretii pot fi de mai multe feluri, la alegerea proprietarului casei, asamblarea facandu-se prin metode speciale de imbinare pentru lemn, in ideea de a se asigura flexibilitate si rezistenta.

Acoperisul (invelitoarea) poate fi realizat din sindrila bituminoasa, tigla metalica sau ceramica, cu mentiunea ca peste astereala se monteaza o membrana cu rolul de a proteja lemnul de condens. Sistemele de drenaj, burlane, jgheaburi nu ridica probleme deosebite de montare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *