Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Hota, necesara in bucatarie

bucatarie

Bucataria este una dintre cele mai solicitate incaperi ale unei case.


Din cauza activitatilor ce se desfasoara zilnic aici, prima conditie necesara in crearea unei ambiante placute si sanatoase este o buna ventilatie a aerului.

Fereastra deschisa in timpul pregatirii bucatelor nu mai este o solutie suficienta, mai ales cand avem in proiect o bucatarie deschisa.

Tehnologia, care in ultimul timp ne-a rasfatat cu o mare varietate de obiecte electrocasnice, care sa ne faca munca mai usoara si mai placuta, ne ofera dispozitive absorbante de abur, fum sau miros, dispozitive care nu sunt altceva decat hotele electrice.

Hota este necesara intr-o bucatarie din doua motive importante.

Primul ar fi crearea unui ambient placut in timpul pregatirii mancarurilor prin evacuarea aerului viciat si al mirosurilor neplacute.

Al doilea motiv ar fi pericolul de degradare pe care vaporii incarcati cu grasimi si gaz carbonic degajati in timpul gatitului il constituie pentru peretii si mobilierul din bucatarie.

Hota va fi amplasata deasupra masinii de gatit, prin fixarea in perete, la o inaltime de aproximativ 60-80 cm.

Hotele pot fi prevazute cu unul sau doua motoare cu 1-3 faze, cu unul sau doua filtre, filtrul pentru grasimi si filtrul de carbon pentru absorbtia mirosurilor. Filtrul de carbon este necesar daca hota nu are evacuare direct in afara si necesita inlocuirea lui la perioade de 1-2 luni.

Importanta este puterea de absorbtie si de evacuare a aerului viciat; exista hote cu putere de 200 mc pe ora, dar si hote cu putere de 450 mc pe ora.

O hota are eficienta maxima atunci cand are evacuare direct afara; de aceea este bine sa avem in vedere acest lucru chiar din momentul in care proiectam amplasarea electrocasnicelor si a mobilierului in bucataria noastra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *