Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Obiectele decorative si misiunea lor estetica

amenajare living

Obiectele decorative, bine alese si bine puse in valoare prin asezarea lor la locul potrivit, asigura unei casei nota de intimitate si unicitate, mai precis, transforma o casa intr-un camin.
Un camin este o casa care devine umana, o casa in care se simte in orice coltisor personalitatea propritarilor.


Obiectele decorative au misiunea de a da viata casei noastre, ele contribuie in cea mai mare parte la crearea ambiantei calde, prietenoase si primitoare pe care oricine isi doreste sa o gaseasca acasa.

Se pot crea accente decorative prin culoare: culoarea zugravelii peretilor, culoarea mobilei, culoarea dusumelei, a faiaantei, a gresiei etc.

Se pot crea accente decorative prin perdele, draperii, covoare si carpete, pernute aruncate „neglijent” pe canapea si fotolii, dar si pe jos, plante ornamentale de interior dispuse in vase cu un design deosebit etc.

Se pot crea accente decorative prin corpuri de iluminat amplasate in asa fel incat sa dea nastere la efecte de lumina.

Se pot crea accente decorative prin tablouri sau alte obiecte de arta.

Toate acestea trebuie alese in asa fel incat sa armonizeze unele cu altele si sa formeze un ansamblu placut. Nu trebuie sa fie multe la numar pentru ca vor da impresia de dezordine, si lipsa de eleganta, iar ambianta va fi una obositoare, neplacuta, chiar enervanta.

Nu vom cumpara obiecte decorative pentru a umple o casa, sau numai pentru ca obiectul respectiv ne place cum arata in magazin. Important este ca acel obiect sa armonizeze cu ce avem acasa, cu ce va avea el in jurul lui.

Dupa ce am ales obiectele decorative devine o problema importanta si aranjatul lor. Nu prea se pot da retete, tine de specificul casei si de personalitatea proprietarului. Un lucru e sigur: nu vom amesteca stilurile, nu vom alatura obiecte decorative in stil rustic cu obiecte decorative moderne sau rafinate.

In final ajungem la un aranjament optim, nu inseamna ca acesta va fi si cel definitiv. Obiectele decorative pastrate mult timp in acelasi loc nu ne vor mai transmite nimic, vor deveni banale si plictisitoare.

De aceea, cand simtim nevoia putem face mici schimbari, de pozitie, de culoare, de iluminare etc; schimband raporturile dintre obiecte le vom repune in valoare.

Sfat: evitati impresia de ingramadire a mobilelor si obiectelor de decor (putin si bun, sa nu transformam casa intr-un depozit); spatiile largi, luminoase, aerisite dau intotdeauna o stare de bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *