Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni

Roma, Fantana Trevi

fantana Trevi1

Fantana Trevi (Fontana di Trevi), cea mai frumoasa fantana din Roma, este o constructie impresionanta, un monument ce troneaza in mica piata Trevi din cartierul Quirinale.


Fantana se afla la capatul unui apeduct construit in anul 19 i.e.n., apeduct ce se numeste Aqua Virgo, si care urma sa alimenteze baile publice ale orasului.
Legenda spune ca generalul Marcus Agrippa, cel care a construit apeductul, insotit de soldatii sai obositi si insetati a fost ajutat de o fecioara (de aici numele de Aqua Virgo) sa gaseasca sursa de apa, aceasta fiind un izvor, izvorul Salone, care se afla la circa 20 km de Roma.
Regasim personajele in sculpturile ce formeaza ansamblul de deasupra fantanii.

Fantana Trevi a fost construita de catre Nicola Salvi dupa un proiect mai vechi realizat de Bernini, iar constructia ei a durat intre anii 1732-1762.

fantana Trevi3

Potrivit legendei toti cei care arunca o moneda in fantana Trevi se vor intoarce la Roma si vor fi rasfatati de noroc. Banii colectati (in jur de 100 000 euro pe an) sunt folositi in scopuri caritabile.

Fantana Trevi a fost in detaliu prezentata in filmul celebrului Fellini, La dolce vita. Unele voci spun ca filmul a facut fantana celebra, alte voci spun ca fantana a facut filmul celebru. Eu pot sa spun ca in film fantana nu m-a impresionat, dar in realitate m-a coplesit frumusetea ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *