Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea si decorarea casei in stil vintage

living stil vintage

Amenajarea si decorarea in stil vintage iti va crea in casa un univers retro, o ambianta speciala, misterioasa, nostalgica.


Pentru a crea aceasta ambianta e nevoie sa armonizezi mai multe elemente: culori, materiale textile, mobilier, obiecte decorative.

Stilul vintage inseamna vechi, dar in acelasi timp inseamna calitate. Este stilul anilor 1920-1970, stil care a revenit atat in moda vestimentara cat si in amenajarea si decorarea casei.

Alegerea culorilor
Pentru pereti sunt de preferat culorile neutre; puteti opta pentru gri, gri-vert sau alb. Pentru accesorii puteti apela la culori in tonuri vii precum galben-mustar sau violet. Pentru a intari efectul culorilor se pot intercala pete de portocaliu.

vintage

Alegerea materialelor textile
Pentru stilul vintage se vor alege cu prioritate tesaturi din in, bumbac si in general materiale naturale. Puteti apela la tapet din matase cu model floral, perdele si draperii mate sau transparente, covoare groase si pufoase din lana care sa atenueze zgomotele pasilor. Va trebui numai sa imbinam si sa asortam cu grija culorile si tesaturile.

Alegerea mobilierului
Mobila potrivita stilului vintage va fi, neaparat, confectionata din lemn masiv, cu insertii pretioase si patinata de vreme. O gasim mai greu si la preturi destul de mari. Cu putin noroc putem apela la mobila bunicilor, care se poate reconditiona de catre specialisti.

Alegerea obiectelor de decor
Obiectele de decor vor fi si ele in stil vechi si armonizate cu mobilierul, culorile si materialele. In loc de lustre vom alege candelabre. Sfesnicele pentru lumanari vor fi din fier. Oglinzile vor avea rame bogate, eventual vopsite in auriu. Tablourile sau fotografiile (alb-negru), cartile vechi, fetele de masa brodate, o blana naturala aruncata in fata semineului, o lumina difuza vor intregi atmosfera retro care inseamna stil vintage.

4 răspunsuri la “Amenajarea si decorarea casei in stil vintage”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *