Categorii
Gradina

Amenajarea si ingrijirea gradinii, izvor de sanatate

gradina iulie

„Sapatul, greblatul si alte activitati asemanatoare presupun efectuarea acelorasi miscari, in timpul carora organismul arde mai multe calorii decat atunci cand folosesti bicicleta” spune scriitoarea engleza Gay Search.


Chiar daca avem pe langa casa o curte mica, de numai cativa metri patrati, putem amenaja un colt de gradina de legume. Daca vom avea grija ca pamantul sa fie bine ingrasat si lucrat de primavara pana toamna, vom avea satisfactia sa obtinem doua sau trei recolte succesive.

Astfel vom avea in primavara ceapa si usturoi verde, salata, spanac sau stevie, daca le vom planta din toamna. Pe timpul iernii vom feri culturile cu un strat gros (10 cm) de mulci format din paie, frunze uscate, crengi si la inceputul lunii mai vom culege recolta.

Dupa cules putem planta rasaduri de rosii, ardei gras sau vinete.

Prin aprilie putem planta cartofi timpurii deja incoltiti. Cartofii vor fi culesi prin iulie, iar in locul lor se poate planta varza de toamna sau spanac.

Satisfactia rezultatelor si sentimentul ca avem pe masa produse naturale ne vor rasplati munca.

In plus specialistii in medicina sunt de acord ca gradinaritul reduce in mare masura stresul, regleaza tensiunea arteriala si prelungeste viata.

Ei mai spun ca gradinaritul este un adevarat antidot, in special la suferintele si dezamagirile specifice celor de varsta a treia, care se simt marginalizati sau sunt condamnati sa depinda tot mai des de ajutorul altora. Batranii se vor simti stapani pe viata lor si in plus vor avea multumirea ca pot avea din nou responsabilitati in momentul cand vor decide singuri ce sa planteze si cum sa isi amenajeze gradina si curtea.

Un răspuns la “Amenajarea si ingrijirea gradinii, izvor de sanatate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *