Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Mobilierul. Tendinte contemporane

model pat design

O casa moderna este construita si amenajata pe principiul unei cat mai mari degajari a spatiului, degajare care sa permita nu numai libertatea de miscare ci si o intretinere cat mai usoara, simpla si rapida.
Astazi, cand timpul parca zboara, cand suntem macinati de stresul cotidian, ne dorim sa gasim acasa o atmosfera confortabila si placuta, o atmosfera care sa ne relaxeze, cu operatii de intretinere cat mai putine, pe care sa le putem rezolva eficient si rapid.


Asa a aparut necesitatea unui nou gen de mobilier simplu si functional care sa inlocuiasca mobilierul masiv, greoi, in culori inchise, imbracat in stofe groase si grele, si care sa faca sa dispara aspectul de aglomerare a incaperilor cu volume compacte care fac aerul casei irespirabil.

Mobilierul creat in linii simple, in culori deschise, piesele de dimensiuni reduse, joase, usor de manevrat, transforma interiorul casei noastre intr-unul luminos si aerisit chiar daca spatiul real este mai restrans.

Mobilierul contemporan este realizat din elemente modul, intr-o multime de variante, capabile sa raspunda unei multimi de gusturi si nevoi, si care pot avea functiuni diferite.

In timp acestea isi pot schimba functiunile si pot fi completate cu noi piese, alese in asa fel incat sa nu strice unitatea ansamblului.

Astfel se pot obtine combinatii variate de amenajare, evitandu-se pericolul de uniformizare, in functie de imaginatia si personalitatea fiecaruia.

Buckminster Fuller, designer, arhitect si inventator american spunea: „O locuinta are o functie corespunzatoare aceleia unei viori sau pian, ele insele nefiind o forma a muzicii, ci instrumentele de care ne folosim pentru a o crea. Potentialele estetice, armonice ale unei locuinte trebuiesc manuite de cei care locuiesc in ea, deci ceea ce are importanta este personalitatea locatarului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *