Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea camerei de birou, la tine acasa

camera birou 1

Biroul este o incapere utila mai ales in casa celor care isi desfasoara activitatea la domiciliu. Un birou confortabil si bine organizat va va spori creativitatea si dorinta de munca.


Atunci cand decideti sa va amenajati un birou in casa, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca in aceasta incapere puteti organiza intalniri de afaceri sau s-o utilizati ca pe o oaza de liniste in care va puteti retrage sa cititi o carte sau doar sa va relaxati dupa o lunga si epuizanta zi de munca.

Deoarece biroul este o incapere izolata (de obicei este accesibila doar proprietarului casei), puteti instala in el si un seif pentru pastrarea actelor si a obiectelor de valoare.

Aspectul biroului oglindeste personalitatea proprietarului si doar la o simpla privire putem deduce gusturile, pasiunile, preferintele si stilul acestuia.

Designul interiorului unui birou variaza in functie de gusturile proprietarilor. Nu este obligatoriu sa amenajati biroul in stil clasic si sobru, asa cum ne-am obisnuit sa vedem in filme sau in reviste de specialitate, mai ales ca in epoca moderna masina de scris a fost inlocuita de desktop sau laptop care se potrivesc mai degraba unui stil modern de amenajare.

Daca locuinta dumneavoastra este mai mica si nu dispune de o incapere careia sa-i dati destinatia de birou, puteti sa va amenajati in camera de zi, in dormitor, intr-un balcon inchis sau intr-un hol mai spatios o zona de lucru care sa contina un birou proiectat ergonomic, cateva rafturi si un dulapior sau o comoda cu sertare in care sa va depozitati actele.

In cazul in care biroul este folosit si pentru intalniri oficiale sau de afaceri, trebuie sa acordati atentie si celor mai mici detalii in timpul amenajarii sau decorarii. Un birou cu stil si bun gust ne poate aduce un plus de simpatie si respect din partea partenerilor de afaceri. Nu ezitati sa apelati la sfaturile specialistilor in domeniul amenajarilor interioare.

camera birou

Asa cum am scris si mai sus, aspectul biroului ne vorbeste despre stilul de viata si preferintele proprietarului. Un om de afaceri sau un bancher, de exemplu, va alege sa-si amenajeze biroul intr-un stil clasic, conservator care este definit de mobilierul din lemn masiv de esenta rara. Setul standard de mobilier in stil clasic este compus dintr-un birou masiv, o biblioteca a carei dimensiuni variaza de la un caz la altul, un fotoliu sau un set de fotolii cu tapiterie din piele si o canapea, de asemenea, din piele.

Pentru accentuarea stilului clasic al biroului va sugeram sa utilizati urmatoarele elemente: corpuri de iluminat tip candelabru, vaze si accesorii pentru scris din bronz, cutii din piele, tablouri scumpe, covoare elegante si de calitate, draperii din catifea.

Stilul clasic mai apropiat zilelor noastre este definit de nuante mai deschise ale lemnului si accentuat prin obiecte decorative din ceramica, sticla si portelan.

Biroul in stil modern poate fi dotat cu piese de mobilier din diverse texturi si culori. Exista pe piata o gama variata de birouri metalice in culori tari, scaune din plastic, accesorii high-tech etc. In locul draperiilor puteti opta pentru utilizarea jazulezelor sau a rulourilor interioare. Ambele variante sunt disponibile intr-o sumedenie de modele si culori. Pana si rafturile pentru depozitarea cartilor sau a revistelor pot avea forme neobisnuite si asimetrice. Corpurile de iluminat potrivite unui asemenea tip de birou sunt cele din metale cromate, sticla sablata sau cele cu insertii din plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *