Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea casei in stil minimalist

living stil minimalist

Pentru amenajarea unei case in stil minimalist trebuie sa fim atenti la cel mai mic detaliu, absolut toate elementele trebuie integrate cu atentie si precizie. Rezultatul – o casa ce exprima libertate si lejeritate.


Stilul minimalist nu tolereaza mobilierul masiv si excesul de culori. Putinele piese de mobilier trebuie sa fie functionale si practice. Pana si accesoriile trebuie dozate cu masura pentru a evita aglomerarea spatiului. Tocmai de aceea, stilul minimalist este recomandat pentru amenajarea camerelor cu suprafete mici.

Minimalismul este preferat de persoanele moderne, tinere, dinamice care aleg sa se inconjoare doar de obiecte de prima necesitate pentru a nu mai pierde timpul pentru intretinerea si curatarea casei.

Pentru finisarea peretilor in casele decorate in stil minimalist se folosesc nuantele deschise ale spectrului cromatic. Designerii recomanda imbinarea nuantelor pale cu culori intense. Spre exemplu, negrul sau griul in asociere cu tonurile deschise este cea mai des intalnita combinatie in decorarea casei in stil minimalist.

Daca sunteti adeptii ideilor originale si doriti sa iesiti din tipare puteti sparge monotonia incaperii cu ajutorul unei pete de culoare. Imaginati-va doar efectul unui patrat de un rosu intens sau un cerc indigo pe un perete de un alb imaculat. Formele geometrice sunt caracteristice stilului minimalist.

stil minimalist

Designul mobilierului in stil minimalist

Mobilierul minimalist este practic, multifunctional si nu ocupa prea mult spatiu: scaunele cu roti, mesele si paturile mobile, dulapurile care pot ingloba si chiar ascunde aparatura tv si audio etc.

Canapelele si fotoliile trebuie sa aiba linii drepte. Pata de culoare despre care vorbeam mai sus poate fi chiar canapeaua din living. De pilda, o canapea vernil pe fondul unui perete bej sau cateva fotolii sau pufuri in culori vii pe fondul unei mochete de un alb imaculat vor arata spectaculos.

Mesele caracteristice stilului minimalist sunt fabricate din sticla si metal cromat si au tot felul de forme neobisnuite iar corpurile de mobilier au finisaje mate si rafturi din sticla.

Iluminarea caselor decorate in stil minimalist

Casele decorate si amenajate in stil minimalist trebuie sa fie scaldate in lumina. Geamurile mari prin care sa patrunda cat mai multa lumina naturala vor asigura o buna iluminare pe parcursul intregii zile.

In locul draperiilor si a perdelelor folositi jaluzele sau storuri romane.
Insa daca nu aveti geamuri mari si luminoase va trebui sa supliniti lipsa luminii naturale cu ajutorul altor surse de iluminat montate ingenios pentru a acoperi intreaga suprafata a incaperii. Neoanele ascunse in scafele de rigips montate pe tavan, spoturile incastrate, aplicele din sticla in forme geometrice, corpurile de iluminat tip pendul sunt doar cateva exemple de iluminare in stil minimalist.

Alegeti pardoseala potrivita stilului minimalist

Parchetul laminat, indiferent de nuanta, este cea mai buna alegere pentru placarea pardoselii intr-o casa decorata in stil minimalist. Pe acest tip de pardoseala se vad foarte bine covoarele monocromatice sau cu imprimeuri geometrice multicolore.

10 răspunsuri la “Amenajarea casei in stil minimalist”

[…] Stilurile minimaliste moderne folosesc, de regula, combinatii de alb, negru sau gri si nuantele acestora. Unii designeri aleg sa introduca si cateva pete de culoare, pentru a sparge monotonia spatiilor minimaliste. Intr-o astfel de situatie poate fi intalnit movul, fie sub forma unui tablou, a unei piese de mobilier sau chiar a unui covor. Movul are darul de-a inmuia atmosfera sobra a unei case amenajate in stil minimalist. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *