Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea holului. Idei pentru casa ta

hol 2

Aproape fiecare casa are cel putin un hol, cel de intrare fiind prima incapere in care pasim atat noi cat si musafirii nostri.


Din nou, francezii au fost cei care au decis ca, pe langa faptul ca era functional, holul putea deveni si cochet deci l-au infrumusetat cu mobilier, flori de apartament si diverse accesorii. Din pacate pentru cei care nu dispun de holuri spatioase, amenajarea acestora devine o adevarata provocare.

Holurile apartamentelor din blocurile mai vechi, de locuinte, sunt niste incaperi destul de inguste si inghesuite in care proprietarii isi pastreaza imbracamintea de exterior, incaltamintea de fiecare zi, caciulile, fularele, gentile si umbrelele.

Tot acolo se depoziteaza hainele si incaltamintea musafirilor pe perioada vizitelor. Acela este momentul in care stapanii casei scapa lucrurile de sub control si renunta la lupta cu cuierul neincapator alegand sa depoziteze hainele invitatilor pe patul din dormitor, de exemplu.

hol 1

Alegerea mobilierului pentru holul de intrare.

Alegerea mobilierului pentru holul de intrare in casa se face in functie de dimensiunile acestuia. Pentru un hol mic vom alege doar obiecte de prima necesitate: cuier, dulap pentru haine, pantofar. Pe unul dintre peretii holului putem agata o cutie special conceputa pentru pastrarea in ordine a cheilor, iar umbrelele isi pot gasi locul in lacase special concepute pentru depozitarea lor ordonata.

Culorile recomandate pentru finisarea peretilor holurilor de mici dimensiuni sunt cele in nuante deschise si luminoase: alb, galben pai, vernil etc.

Pentru holurile ample cea mai buna solutie sunt dulapurile incastrate, dotate cu usi culisante, in care puteti depozita compact si ordonat toate lucrurile necesare. Pentru a crea iluzia de extra-spatiu va recomandam sa placati partea exterioara a usilor cu oglinzi. Iar pentru ca holurile nu beneficiaza de obicei de lumina naturala, va recomandam sa montati in dulapuri niste spoturi incastrate.

Daca spatiul va permite, puteti achizitiona si o bancuta pe care sa va asezati atunci cand va incaltati. Insa chiar si in cazurile in care dispuneti de un hol spatios, va sugeram sa evitati aglomerarea lui cu multa mobila, rezumandu-va doar la piesele absolut utile.

Chiar daca de-a lungul vietii nu ne petrecem foarte mult timp in holul casei, nu trebuie sa neglijam deloc felul in care acesta arata. In fond, holul de intrare este primul spatiu cu care iau contact toti cei care ne pasesc pragul casei si aspectul acestuia isi va pune amprenta asupra primei impresii pe care si-o creeaza musafirii despre noi.

Un răspuns la “Amenajarea holului. Idei pentru casa ta”

Cred ca holul e ultima grija in materie de amenanjare a unei case. 🙂 Si totusi, ami ales daca este la intrare, va ramane prima impresie pt musafiri. Cred ca ff imporatnta e o usa frumoasa, o gresie eleganta si eventual 1-2 tablouase cu gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *