Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare Gradina

Amenajarea unui loc de joaca pentru copii, in gradina ta

loc joaca copii

Articolul de mai jos este scris pentru cei care nu au inteles ca un copil care sta la curte este fericit catarandu-se intr-un mar sau pe gardurile vecinilor.


O copilarie fericita este presarata cu multe momente de joaca. Daca doriti sa aduceti bucurie in viata copiilor dumneavoastra, va sfatuim sa le amenajati un spatiu de joaca chiar in gradina casei dumneavoastra.

Chiar si o curte de mici dimensiuni poate fi dotata cu un tobogan sau un leagan. Astazi, gasiti pe piata o sumedenie de producatori de mobilier pentru locurile de joaca ale copiilor. Pentru a obtine spatiul ideal de joaca din gradina casei, va sugeram sa incercati sa-l vizualitati prin ochii copiilor dumneavoastra.

Pentru inceput, alegeti locul si suprafata pe care o veti dedica distractiei celor mici. Locul trebuie sa fie umbrit si pe cat posibil vizibil din bucatarie sau living, astfel incat sa-i puteti avea pe cei mici permanent in raza dumneavoastra vizuala.

Daca doriti sa nu stati cu grija florilor si a legumelor plantate in gradina, amplasati locul de joaca la distanta de acestea. Stiut lucru, copiii se iau cu joaca si nu se mai gandesc si la distrugerile pe care le pot provoca din neatentie.

Dupa ce ati ales locul potrivit pentru locul de joaca al copiilor dumneavoastra, va sugeram sa-l acoperiti cu tartan (un material sintetic ce se foloseste pentru amenajarea pistelor atletice si a terenurilor sportive) pentru a-i proteja in caz de cadere si pentru o mai usoara intretinere.

loc joaca nisip copii

Cum mobilam locul de joaca al copiilor

In functie de suprafata alocata locului de joaca, puteti sa-l dotati cu urmatoarele:

O casuta – cumparata de-a gata sau conceputa si executata de catre dumneavoastra. Pentru cei care prefera stilul rustic o solutie ar fi construirea unei colibe din scanduri, ramurele, stuf sau alte materiale potrivite acestui stil.

Un cos de baschet, un set de darts, poate chiar improvizata si o pista de popice;

Un leagan din sfoara si scandurele pe care-l puteti agata chiar de crengile unui copac. Sau puteti cumpara un leagan de dimensiuni mai mari pe care sa-l fixati in pamant.

Pentru copiii de varste mai mici puteti achizitiona un tobogan viu colorat.

Tot pentru cei mai mici e indicat sa amenajati o cutie cu nisip in care sa se poata juca cu formele speciale si o mini-piscina in care sa se poata racori in zilele calduroase.

Pentru copiii mai mari de cinci ani puteti cumpara o saltea elastica pentru sarituri.

Desigur ca nu exista reguli stricte in amenajarea unui loc de joaca pentru copii. Ideal este ca inainte de amenajarea propriu-zisa sa aveti o discutie cu copiii dumneavoastra si sa aflati chiar de la ei cum trebuie sa arate locul de joaca pe care si-l doresc.

Un răspuns la “Amenajarea unui loc de joaca pentru copii, in gradina ta”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *