Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Amenajeaza-ti terasa in stilul Provence

terasa provence

Daca faceti parte dintre romanticii incurabili si doriti sa va amenajati terasa casei potrivit firii dumneavoastra, va sugeram sa alegeti stilul Provence.


Stilul Provence a aparut si s-a format in secolul 19, in partea sudica a Frantei – o regiune fertila, situata pe malul Marii Mediterane. Ideea stilului Provence este de pastrare a legaturii cu traditiile, cu pamantul, de a conserva viata rurala din zona sudica a Frantei si ritmul in care aceasta se desfasoara, departe de marile metropole si agitatia lor.

Din punct de vedere estetic, stilul Provence contine cateva caracteristici universale de stil, ce pot fi adaptate oricarei case, din orice zona a planetei. Iata si motivul pentru care designerii din intreaga lume sunt familiari cu acest stil de amenajare.

terasa stil provence

Elemente-cheie ale stilului Provence

Unul dintre elementele de baza in decorarea unei terase in stilul Provence este mobilierul din fier forjat. Asadar, nu ezitati sa-l folositi. Incepand de la suporturile pentru ghivecele cu flori si terminand cu scaunele, mesele, bancile sau etajerele din fier forjat, toate va pot aduce cu un pas mai aproape de acest stil.

O alta caracteristica insemnata sunt tapiteriile, cuverturile si fetele de masa cu imprimeuri florale sau in carouri. Decorati sezlongurile, fotoliile sau bancile de pe terasa casei cu multe pernute moi cu imprimeuri florale.

Elementele din lemn de pe terasa (pardoseala, bancutele, masa, scaunele si tot felul de alte decoratiuni din lemn) trebuie sa aiba aspect vintage si invechit.

Sa nu uitam nici florile. O terasa in stilul Provence este o terasa scaldata in zeci de ghivece inflorite si frumos colorate.

Fiti creativi si indrazniti sa aduceti stilul frumoasei regiuni franceze pe terasa casei dumneavoastra!

Un răspuns la “Amenajeaza-ti terasa in stilul Provence”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *