Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Camera copiilor. Sfaturi utile pentru amenajare.

camere copii

Copiii zilelor noastre au, inca de la varste foarte fragede, camere individuale in care isi pot desfasura nestingheriti activitatile copilariei. Este foarte important sa le oferiti copiilor dumneavoastra un spatiu doar al lor, amenajat astfel incat sa le ofere tot confortul de care au nevoie.


Spre deosebire de celelalte incaperi ale casei care au, de obicei, destinatii distincte si precise, camera copiilor este o incapere multifunctionala: camera de joaca, birou de studii, dormitor, loc de primire a prietenilor, camera de relaxare etc.

De aceea este indicat sa impartiti camera copiilor in mai multe zone de activitate: zona de somn, zona de joaca si zona de studiu.
Pe masura ce copiii cresc, zonele vor fi readaptate nevoilor acestora, unele dintre acestea putand fi chiar inlocuite de alte zone de interes.

Camera copilului, impartirea zonelor de interes

Daca in camera unui prescolar cel mai mult spatiu va fi ocupat de spatiul de joaca, pentru un copil de scoala cea mai importanta zona devine zona de studiu, care va fi adaptata noilor cerinte ale copilului.

Bineinteles ca o incapere spatioasa destinata camerei copiilor este varianta ideala pentru crearea micului lor univers, insa si o incapere de dimensiuni reduse poate fi amenajata si organizata intr-un mod confortabil, ergonomic si primitor. Cel mai important este sa ganditi in perpectiva atunci cand amenajati camera copiilor, astfel incat, pe masura cresterii lor, sa fie nevoie doar de mici modificari si adaptari ale incaperii, fara prea mari costuri suplimentare.

Orice camera destinata copiilor trebuie sa contina urmatoarele piese de mobilier: pat, birou, scaune, rafturi pentru carti si un dulap. Este indicat sa evitati pe cat posibil supraaglomerarea camerei cu diverse piese de mobilier. Incaperea trebuie sa fie practica, functionala, luminoasa, aerisita si usor de intretinut.

Psihologii pentru copii considera ca varsta ideala pentru mutarea micutului in propria camera este varsta de doi-trei ani. De atunci poate incepe si responzabilizarea copilului, obisnuindu-l sa-si pastreze ordine in lucruri si jucarii si incurajandu-l sa devina independent. Nu trebuie neglijat faptul ca aspectul camerei in care locuieste si isi petrece timpul isi pune amprenta atat pe dezvoltarea psihica a copilului cat si pe formarea caracterului acestuia.

2 răspunsuri la “Camera copiilor. Sfaturi utile pentru amenajare.”

Cel mia important la camera unui copil este sa fie culori foarte vii si obiecte foarte colorate in ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *