Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce inseamna constructie in regie proprie? (referitor la case)


Constructie in regie proprie


Daca la constructia unei case nu contribuie nicio firma specializata in constructii ci este ridicata cu forte proprii, atunci vom numi ca s-a construit in regie proprie.

Acest tip de construire este limitat de anumite conditii.

Nu numai casele pot fi ridicate in regie proprie ci si alte tipuri de lucrari. Ex: instalatii, reparatii etc

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

ionut in martie 28th, 2013

exact ce ati scris anseamna regie propie pentru mai multe detali 0724616448

Mihai Lazar in septembrie 23rd, 2014

Regie proprie inseamna sa ridici casa cu muncitori la negru,pentru ca nimeni nu ridica o casa cu rudele, ca sa ridici o casa in regie proprie trebuie sa respecti un plan de executie, cati stiu sa citeasca un plan ? cati se pricep sa faca un mortar pentru zidarie ?cati stiu sa faca un etrier si sa-l monteze si la ce distanta unul de altul ? cati stiu sa tina o mistrie si un cancioc in mana ? etc. Numai la noi in Romania toti se pricep la constructii , citesc niste aberatii de pe internet si cred ca sunt constructori.

emil in iulie 7th, 2015

regia propie = evaziune 100% .

ce ar fi daca la autorizare si inspectorat s-ar impune prezentarea de contract comercial cu asumarea raspunderi :)

Bogdan in iulie 15th, 2015

Constructie in regie proprie – toate casele bunicilor de la tara, construite de sute de ani incoace. Construiau fara rate la banca si fara sa plateasca zeci de taxe si impozite si traiau mai linistiti in case de chirpici acoperite cu stuf sau sindrila.

Daca i s-ar fi impus normele din prezent Stefan cel Mare nu mai construia atatea manastiri care stau de veacuri in picioare.

Ce sansa ar avea o familie cu 2 copii cu vent net de 2000 ron din mediul rural sa-si construiască o casă cu o firma de constructii?

Va zic eu: nici una.

Plan de constructie la o casa cu 2 camere si un hol? Hai sa fim seriosi!

Totusi trebuie sa traiasca si patronii de firme de constructii…

Radu in martie 17th, 2016

DA, este ok sa se construiasca in regie proprie, dar cu o conditie: la intabulare sa fie specificat ca nu ai dreptul sa o vinzi. Asta inteleg eu un ajutor pentru cei care nu isi permit o firma de constructii pentru a construi o casa, dar la noi din cauza legislatiei permisive, „marii dezvoltatori” construiesc blocuri in regie proprie. Sunt de acord sa-ti asumi raspunderea (un lucru rar in Romania) pentru casa pe care ti-ai facut-o singur, dar nu sa omori alti oameni pentru dorinta ta de a face bani. Asa ca domnule Bogdan, iti doresc sa-ti realizezi visul si sa te bucuri pentru casa ta, dar nu sunt de acord sa se construiasca pentru a face profit in regie proprie.

Costi in iunie 8th, 2017

Buna .se poate construi in regie propie

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii