Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Decorarea casei in stil clasic. Simplitate si eleganta

living clasic

Clasicismul reneaga luxul si opulenta stilului rococo si se bazeaza pe elemente din arhitectura antica. Insa stilul clasic in amenajarile si decoratiunile interioare din prezent indulceste un pic din severitatea clasicismului initial, renuntand la liniile riguroase si la duritatea stilului original.


Stilul clasic si-a pastrat popularitatea in preferintele designerilor si a proprietarilor de case pentru simplitatea sa. In epoca moderna, piesele de mobilier capata un aspect mai simplist, pastrandu-si eleganta de altadata. Simetria provenita din antichitate este regula de baza a stilului clasic abordat in zilele noastre.

Stilul clasic modern renunta la coloane si tot felul de obiecte antice de mari dimensiuni, caracteristice stilului original.

Una dintre culorile definitorii pentru stilul clasic este albul. Deseori sunt folosite nuante pastel: crem, bej, galben pal, culoarea fildesului etc. Combinarea acestor culori cu mobilierul din lemn in culori inchise confera senzatia de confort, stabilitate, eleganta si chiar severitate.

interior clasic design

Mobila si accesoriile in stilul clasic

Mobilierul in stil clasic este fabricat de cele mai multe ori din lemn de visin, mesteacan si nuc. Pentru decorarea mobilierului se foloseste lemnul de esenta rara, spre exemplu, companiile producatoare de mobilier in stil clasic englezesc folosesc lemnul de trandafir sau de lamai.

Desigur ca si accesoriile joaca un rol important in definirea stilului. Prin urmare, accesorizati incaperea cu vase din portelan, tablouri, sculpturi sau oglinzi.

Corpurile de iluminat caracteristice stilului clasic sunt din fier forjat, panza si pot fi atat lustre sau candelabre cat si aplice, veioze sau lampadare, toate potrivite incaperii pe care o ilumineaza.

Ferestrele pot fi imbracate in tesaturi fine, diafane care sa contureze si mai mult stilul clasic ales pentru decorarea casei.

Ce facem insa cu toata aparatura moderna, prezenta in orice casa a zilelor noastre? Producatorii de mobilier au tinut cont si de acest aspect si au creat piese de mobilier ce pot ascunde discret televizorul sau sistemul home cinema atunci cand nu este folosita pentru a nu tulbura echilibrul stilului clasic.

In concluzie, stilul clasic modern este unul respectabil, linistit, fara exces de detalii si accesorii, in care fiecare element contribuie la formarea unui interior armonios.

Citeste si Stiluri de amenajari interioare. Idei generale

14 răspunsuri la “Decorarea casei in stil clasic. Simplitate si eleganta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *