Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei generale si sfaturi pentru amenajarea dormitorului

model pat design

Desi, la prima vedere, dormitorul poate parea un spatiu mai putin insemnat al unei case, insusi faptul ca ne petrecem acolo aproximativ o treime din viata, trebuie sa ne motiveze in acordarea atentiei deosebite in amenajarea acestei incaperi.


De obicei, dormitorul matrimonial este amplasat in capatul cel mai indepartat al casei, ferit de ochii curiosilor. In unele cazuri insa, cand vorbim despre locuintele cu spatiu redus, dormitorul poate avea si destinatii multiple: dormitor, dressing si birou.

Amenajare dormitor in functie de dimensiunile acestuia

In reamenajarea dormitorului este important sa tineti cont de dimensiunile acestuia care pot varia de la dimensiuni mici, in genul dormitoarelor de bloc, la spatii destul de ample care pot gazdui, pe langa patul matrimonial, o biblioteca sau un dressing.

Daca ati alocat dormitorului un spatiu restrans, este indicat sa utilizati pentru finisarea acestuia nuante pastelate si tonuri deschise pentru a mari vizual incaperea. Un astfel de dormitor va arata chic chiar si in zilele ploioase si mohorate.

model de pat

In cazul in care va construiti o casa nu uitati sa tineti cont de amplasarea usilor si a ferestrelor. De exemplu, daca dormitorul este pozitionat cu geamurile spre sud, pot fi utilizate culorile reci in zugravirea peretilor, deoarece locuinta va beneficia oricum de suficienta lumina naturala, fapt ce o va face suficient de senina si de luminoasa. Dimpotriva insa, pentru o incapere orientata catre nord, trebuie sa alegeti nuante si tonuri cat mai calde.

In cazul in care spatiul va permite, puteti amenaja o baie in care se poate intra direct din dormitorul matrimonial. In cazul care acest lucru nu este realizabil, incercati, pe cat posibil, sa invecinati cele doua incaperi pentru sporirea confortului.

Materiale finisaje si accesorii in dormitor

Atunci cand renovam sau amenajam un dormitor trebuie sa tinem cont de calitatea finisajelor si a accesoriilor. Bineinteles ca vom alege materiale de calitate care contribuie si la izolarea fonica a incaperii. Un exemplu ar fi draperiile din tesaturi naturale, dense, care impiedica patrunderea luminii si ne ajuta sa obtinem unui somn mai lung si mai linistitor in diminetile in care nu ne grabim sa plecam de acasa. In ultimii ani a revenit in atentia specialistilor in decoratiuni interioare tapetul care poate fi o alegere potrivita pentru un dormitor cochet si cu stil.

Este foarte important ca atunci cand alegem materialele pentru decorarea si amenajarea dormitorului sa ne axam pe alegerea materialelor si a fibrelor naturale: lemn, bumbac, in etc. In acest fel ne vom asigura nu doar o incapere calda si primitoare, ci si benefica sanatatii si starii de spirit.

Pentru placarea pardoselilor cele mai bune solutii ar fi dusumeaua, parchetul masiv sau, in caz ca primele doua variante depasesc bugetul alocat, puteti utiliza parchetul laminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *